News Mehedinti

TOP 3 suplimente pe care este bine să le adaugi în rutina ta

Data: 25-9-2023

Un stil de viață echilibrat presupune o alimentaÈ›ie corectă, în care în mare parte facem alegeri sănătoase, însă putem avea È™i mici momente în care ne răsfățăm cu ceva mai puÈ›in sănătos, dar care ne aduce plăcere când îl consumăm. De asemenea, sportul este important, dar È™i integrarea unor suplimente, ce completează diferite carenÈ›e pe care le avem È™i pe care, poate nu reuÈ™im să le obÈ›inem din alimentaÈ›ie. Astfel, articolul de față se va concentra pe câteva suplimente, ce merită adăugate în rutina ta. 

Descoperă 3 tipuri de suplimente și beneficiile lor

1. Suplimente pentru păr 

Cu toÈ›ii ne dorim o podoabă capilară impresionantă, în special femeile fiind înnebunite după un păr lung, bogat È™i strălucitor. Ei bine, pentru a avea parte de un asemenea păr este necesar să avem grijă de el. Mai exact, să ne formăm o rutină corectă, în care să folosim produse, care se potrivesc cu nevoile pe care părul le are, să avem grijă cât de des îl supunem la căldură È™i, de ce nu, chiar să folosim anumite suplimente pentru păr. Pe piață sunt disponibile suplimente, care sunt ca niÈ™te jeleuri, pe care este nevoie să le consumi zilnic. Acestea ajută părul să crească È™i să aibă un aspect mai sănătos È™i sunt È™i foarte bune la gust, ceea ce înseamnă că este o plăcere să le consumi. 

2. Suplimente cu colagen 

Colagenul are diverse beneficii, însă un atu foarte important al său este acela de sprijin pentru articulaÈ›ii. Acesta este o proteină, care se găseÈ™te în oase, piele, tendoane È™i ligamente, iar odată cu înaintarea în vârstă producÈ›ia de colagen începe să scadă, lucru care poate să ducă la degradarea cartilajului È™i apariÈ›ia durerilor articulare. În aceste situaÈ›ii suplimentele cu colagen se găsesc a fi deosebit de utile, deoarece au capacitatea de a reduce inflamaÈ›ia È™i disconfortul asociate cu afecÈ›iunile articulare, cresc elasticitatea articulaÈ›iilor, sunt un sprijin pentru muÈ™chi È™i nu numai. 

Astfel, colagenul are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. Este foarte util È™i pentru unghii puternice È™i pentru elasticitatea pielii, iar în gama de suplimente cu colagen, de la scufita-rosie.ro ai ocazia să găseÈ™ti diverse tipuri, chiar È™i pentru controlul greutății sau pentru imunitate. 

3. Suplimente pentru somn 

Dacă îÈ›i este dificil să adormi È™i să ai un somn liniÈ™tit, din cauza gândurilor stresante pe care le ai când încerci să dormi, poate că niÈ™te suplimente pentru somn ar fi o idee ingenioasă. Există astfel de suplimente ce conÈ›in plante medicinale, care îÈ›i asigură o stare de calm È™i relaxare, pentru a putea avea parte de un somn lung È™i odihnitor. Odată ce ai parte de odihna necesară îÈ›i va fi mai uÈ™or să faci față sarcinilor zilnice, stresului È™i anxietății, motiv pentru care este important să iei măsuri atunci când simÈ›i că nu ai parte de un somn bun. 

În concluzie, suplimentele trebuie alese cu grijă È™i luate exact aÈ™a cum se recomandă, pentru a ne putea bucura de beneficiile lor. AÈ™a că nu ezita să adaugi în rutina ta diferitele suplimente de care corpul tău are nevoie pentru a funcÈ›iona impecabil.

Sursa foto: pexels.com