News Mehedinti

JUNIORII U15 AI ACS LUCEAFÄ‚RUL DROBETA AU FÄ‚CUT O FIGURÄ‚ FRUMOASÄ‚ LA TURNEUL ZONAL

JUNIORII U15 AI ACS LUCEAFÄ‚RUL DROBETA AU FÄ‚CUT O FIGURÄ‚ FRUMOASÄ‚ LA TURNEUL ZONAL

Data: 5-6-2017

ACS Luceafărul Drobeta nu a avut adversar în Campionatul JudeÈ›ean U15 care a fost format doar din trei echipe, iar fiecare dintre acestea au avut de disputat patru meciuri într-un sezon. Luceferii severineni i-au avut ca adversari în întrecerea judeÈ›eană pe cei de la AS Sport Kids Drobeta È™i CSS Drobeta, în faÈ›a cărora au obÈ›inut toate punctele puse în joc cu un golaveraj zdrobitor, È™i anume, douăzeci de goluri marcate È™i niciunul primit.

Pe lângă aceste puÈ›ine meciuri oficiale micuÈ›ii fotbaliÈ™ti au mai avut parte de întâlniri amicale împotriva altor echipe similare È™i chiar împotriva colegilor mai mari, ce au evoluat în sezonul recent încheiat în Campionatul NaÈ›ional U17, în faÈ›a cărora au făcut față cu brio.

„UNA CALDÄ‚, ALTA RECE!”

Echipele câÈ™tigătoare din fiecare judeÈ› s-au calificat la Turneul zonal, iar MehedinÈ›iul a fost reprezentat de campioana ACS Luceafărul Drobeta. În meciurile din cadrul zonei a È™asea disputate pe terenul sintetic al bazei de Agrement È™i Sport din Craiova, cei de la Luceafărul au avut ca adversari în grupa de calificare pe ACS Poli TimiÈ™oara È™i CSM Râmnicu Vâlcea.

Primul meci a avut loc vineri, 02 iunie, împotriva timiÈ™orenilor È™i a fost pierdut cu scorul de 4 la 1, după ce severinenii aveau la pauză avantaj minim, în urma reuÈ™itei lui Alexandru GIURICÄ‚ din minutul 15, din lovitură de pedeapsă. În partea secundă micuÈ›ii fotbaliÈ™ti au picat fizic, iar căldura insuportabilă a fost picătura care a umplut paharul în prestaÈ›ia lor mai puÈ›in bună. De menÈ›ionat este faptul că partida a început la ora 12:00, când termometrul arăta 27 de grade celsius, iar la nivelul solului căldura a fost mult mai mare, È›inând cont că s-a jucat pe o suprafață cu gazon sintetic. Întâlnirea cu cei de la CSM Râmnicu Vâlcea s-a disputat în aceeaÈ™i zi, dar de la ora 18:00. Meciul a început în favoarea fotbaliÈ™tilor de la Luceafărul care È™i-au creat repede câteva ocazii importante, iar în minutul 17 acelaÈ™i Alexandru GIURICÄ‚ a deschis scorul pe tabela de marcaj în favoarea echipei sale. Cei de la Vâlcea au restabilit egalitatea în minutul 23, iar la scorul de 1 la 1 au ratat È™i o lovitură de pedeapsă.

În minutul 58 Alexandru GIURICÄ‚ a punctat din nou È™i È™i-a adus echipa în avantaj, realizând dubla în acel meci. Trei minute mai târziu Robert JERDEA a punctat È™i el mărind ecartul de goluri pe tabelă, iar scorul final a fost stabilit în minutul 66, când cei de la Vâlcea au marcat pentru 3 la 2. Meciul decisiv pentru primul loc al grupei a fost câÈ™tigat de către cei de la ACS Poli TimiÈ™oara în faÈ›a celor de la CSM Râmnicu Vâlcea cu scorul de 5 la 0. Bănățenii au disputat în compania celor de la CS Dinamyc Craiova, câÈ™tigătorii celeilalte grupe, partida care a stabilit echipa ce urmează să meargă la Turneul semifinal. MicuÈ›ii de la Dinamyc au învins cu scorul de 4 la 2 È™i astfel au obÈ›inut biletele pentru următoarea fază a competiÈ›iei.

Lotul celor de la ACS Luceafărul Drobeta a fost compus din următorii: DragoÈ™ ROTÄ‚, Daniel MALACU – Alberto CIUDOIU, Andrei DICU, Ștefan SANDA(cpt.), Aurel CLEMENT, Raul TUDOR, Alexandru GIURICÄ‚, Robert JERDEA, Cristian BRÄ‚GÄ‚U, Jean ALBEI, Alexandru ROGOVEANU, Andrei BOSOANCÄ‚, Alin FERESCU È™i Cristian ORLEANU. ToÈ›i jucătorii din lotul echipei severinene au fost folosiÈ›i de către tehnicianul Cristian CHIRIȚĂ, câÈ›iva dintre aceÈ™tia fiind remarcaÈ›i de către antrenori care sunt referenÈ›i zonali ai FederaÈ›iei Române de Fotbal, lucru îmbucurător pentru staff-ul tehnic È™i administrativ al celor de la Luceafărul.

Managerul general al ACS Luceafărul Drobeta, Alexandru SITARU a declarat următoarele: „După o muncă de aproape È™apte ani s-a încheiat un ciclu în viaÈ›a acestor băieÈ›i minunaÈ›i de la grupa celor născuÈ›i în anii 2002 È™i 2003. Această prestaÈ›ie bună a lor de la Turneul zonal nu ne face decât să avem È™i mai mare încredere în ei în următoarea etapă, È™i anume, trecerea la Juniori U17, unde vor evolua în Campionatul NaÈ›ional È™i nu în ultimul rând È™i în antrenorul Cristian CHIRIȚĂ care i-a pregătit foarte bine în tot acest timp. Pe această cale dorim să felicităm public È™i să mulÈ›umim pentru toată activitatea întregii echipe de la această grupă! Împreună cu colegii din staff vom face tot ce ne stă în putință ca în următoarea etapă, mai sus menÈ›ionată, să îi motivăm È™i determinăm È™i mai mult să se dăruiască È™i să dea totul pentru acest fenomen care pe viitor le poate aduce satisfacÈ›ii enorme. Știm că au făcut sacrificii È™i s-au împărÈ›it între ore de curs, meditaÈ›ii, antrenamente È™i meciuri, iar încununarea acestor sacrificii sper să fie obÈ›inerea unei medii cât mai bune la examenul de Evaluare naÈ›ională care urmează în scurt timp. Mult succes la acest examen È™i în tot ceea ce întreprindeÈ›i dragi copii!”

Articol scris de Petre Virgil VUCEA


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus