News Mehedinti

Moș Crăciun adoră rețetele tradiționale!

Moș Crăciun adoră rețetele tradiționale!

Data: 9-12-2013

Prietenii noștri bucătărași ne îmbie cu rețete tradiționale de Crăciun, care mai de care mai gustoasă și mai apetisantă, din toate colțurile țării.

Aperitive, cârnați, jumări, ruladă de sorici sau tobă de casă, caltaboși sau slăninuța cu boia, toate acestea, alături de un vin fiert cu scorțișoară, sunt ingredientele magice ale unei mese în familie de Crăciun.

Și dacă tot sunteși prietenii noștri, vă spunem un secret: gătiși reșete tradișionale gustoase și va veni Moș Crăciun la masă! Iată două rețete care cu siguranță se vor regăsi pe masa multor români în ziua de Crăciun:

Kaizer de casă

Ingrediente: o bucată piept de porc (sau fleică) bine împănat, sare mare de bucătărie, 7-8 căței de usturoi.

Mod de preparare:

Se pisează usturoiul și se unge carnea cu pasta de usturoi obținută. Se pune bucata de piept de porc în sarea mare de murături, astfel ca bucata să fie acoperită. Se lasă la rece (camară, balcon sau frigider acoperită) circa o săptămână. Se curăță bine de sare și se pune într-o tavă, cu puțina apă (cam de un deget) cu o foaie de dafin și piper boabe și se dă la cuptor până se rumenește.

Lebărvurști de casă

Ingrediente: 1 kg. ficat de porc, 1 kg. carne de porc, 500 g. slanina, 3 cepe mari, sare, piper măcinat, cuișoare, mașe groase sau subțiri (după dorință) de porc.

Mod de preparare:

Mațele se spală, se curate de grăsime. Ficatul se taie în bucăți mici, care se pun în apa fiartă pentru 10-15 minute. În acest timp se taie mărunt carnea, grăsimea și se pun la fiert. Când sunt gata fierte se scot se lasă la răcit și se dau (carnea, grăsimea, ficatul) prin mașina de tocat împreună cu ceapa care a fost călită.

Întreaga compoziție se dă de trei ori prin mașina de tocat, ca să iasă fină. Pentru fiecare kilogram de compoziție se adaugă 20-25 g. sare, 3-5 g. piper, 2-3 cuișoare pisate. Se amestecă totul bine și se umplu mațele, se leagă la capete, se pun la fiert la foc lent timp de 30-40 minute. Se scot cu strecurătoarea și se pun în alt vas cu apă rece, iar dupa ce se răcesc se scot din apă și se pun la scurs. Acest preparat se păstrează timp îndelungat ,dar la rece.

Poftă Bună și Sărbători Fericite!

Mai multe rețete tradioțional românești pe www.bucataras.ro

 

 

 


Galerie foto

Moș Crăciun adoră rețetele tradiționale!


Urmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus