News Mehedinti


Reteta saptamanii


  • Rețeta săptămânii

    Rețeta săptămânii

    Bors cu Fasole Ingrediente: 250 gr fasole boabe mici sau medii 2cepe 1ardei gras  2 morcovi 1 pastarnac 1 telina 2 legaturi de leustean 1 litru de bors cimbru 150 gr faina alba apa sare Preparare: Se alege fasolea de impuritati si se pune intr-un vas cu apa rece, se lasa 3-4 ore la umflat.  -se da in clocot se arunca apa se repeta ope..

    Data:13-1-2014Citeste mai mult »
  • Moș Crăciun adoră rețetele tradiționale!

    Moș Crăciun adoră rețetele tradiționale!

    Prietenii noștri bucătărași ne îmbie cu rețete tradiționale de Crăciun, care mai de care mai gustoasă și mai apetisantă, din toate colțurile țării. Aperitive, cârnați, jumări, ruladă de sorici sau tobă de casă, caltaboși sau slăninuța cu boia, toate acestea, alături de un vin fiert cu scorțișoară, sunt ingredie..

    Data:9-12-2013Citeste mai mult »
  • Varză călită cu carne

    Varză călită cu carne

    Ingrediente: 1 kg carne de porc (se pot folosi coaste proaspete, ceafă cuburi, bucăți gulaș; dacă folosiți carne fără os folosiți doar aproximativ 700 gr) 1.5 kg varză proaspătă 1 ceapă mare 300 ml bulion 100 ml supă de pui (sau apă) 2 foi dafin 1 fir cimbru  1 roșie 1 lingură untură 2 linguri ulei sare, piper negru Pr..

    Data:13-11-2013Citeste mai mult »
  • Rețeta săptămânii

    Rețeta săptămânii

    Tort cu cremă de dovleac Ingrediente pentru blat: 1 ou, 80 g zahăr, 75 g făină, 1 lingură cu ulei, 1 lingură cu lapte, 1 lingură cu cacao, 1/4 linguriţă cu praf de copt, coaja rasă de la 1/2 portocală. Ingrediente pentru cremă: 200 g piure de dovleac, 50 g zahăr, 75 g mascarpone, 200 ml smântână pentru frişcă, zeama ş..

    Data:31-10-2013Citeste mai mult »
  • Smochine umplute în sos sherry

    Smochine umplute în sos sherry

    Ingrediente 200 gr smochine uscate (cca 16 smochine) 120 ml sherry dulce (Nectar PX Gonzalez Byas) 250 ml apă 3 linguri zahăr 2 prize scorțișoară măcinată 16 migdale (fără coajă) 15 gr ciocolată neagră 4 linguri cu vârf brânză ricotta (cca 250 gr) Preparare Se pun la fiert smochinele cu sh..

    Data:17-10-2013Citeste mai mult »
  • Piept de Vită la tigaie și copt pe grătar

    Piept de Vită la tigaie și copt pe grătar

    Ingrediente: o bucată de piept de vită aprox 1,5 kg, sare, piper, usturoi uscat, curry, ardei iute uscat toate după gust, 3 morcovi, 1 fir de țelină tulpină, 1 ceapă roșie, 1 ardei, rosmarin după gust (sau cimbru ori oregano), 1 linguriță boia de ardei dulce, 3 linguri muștar, ulei sau untură, bulion de roșii (de preferat de cas..

    Data:2-9-2013Citeste mai mult »
  • Chec aperitiv cu cabanos

    Chec aperitiv cu cabanos

    Ingrediente: 5 ouă (4 dacă sunt mai mari), 3 linguri iaurt, 2 fire cabanos, 4-5 felii mușchi file, 2 felii pastramă afumată, 1/2 ardei kapia, 1/2 ardei galben, 100 gr măsline fără sâmburi, 2 linguri parmezan ras, 7-8 linguri făină, 1 linguriță praf de copt, sare, piper, 1 linguriță rasă oregano uscat, mărar verde Mod de prepa..

    Data:20-8-2013Citeste mai mult »
  • Rulouri de dovlecei cu brânză picante

    Rulouri de dovlecei cu brânză picante

    Ingrediente: 2 dovlecei mici  piper negru puțin ulei măsline Crema de brânză picantă (tirokafteri) 200 gr feta (de oaie și capră) 50 gr brânză danish white 1 lingură iaurt grecesc sau smântână 2 ardei iuți verzi 50 ml ulei măsline extravirgin 1 lingură suc de lămâie 1 linguriță ore..

    Data:31-7-2013Citeste mai mult »
  • Mazăre cu șuncă

    Mazăre cu șuncă

    Ingrediente pentru Mazare cu sunca 500 gr mazare proaspata 50 gr sunca sarat-uscata (prosciutto crudo, jambon, speck; felii subtiri) 2-3 catei usturoi 2-3 frunze menta 2 fire patrunjel 2 linguri ulei masline sare, piper negru Portii: 3-4 servita pe post de garnitura; 2 servita singura Mazare cu sunca - Preparare In ul..

    Data:10-6-2013Citeste mai mult »
  • Placinta de post cu ciuperci

    Placinta de post cu ciuperci

    Ingrediente pentru aluat 400 gr faina 200 ml apa calduta 7 gr drojdie 3 linguri ulei 1 lingurita sare pentru umplutura: 2 conserve ciuperci (500 gr) 1 legatura ceapa verde 100 gr margarina pentru uns : 100 gr margarina Mod de preparare reteta Placinta de post cu ciuperci Punem faina, sarea si drojdia intr-un vas. Adaugam apa caldu..

    Data:23-3-2013Citeste mai mult »
  • Amandine

    Amandine

    Ingrediente: Blat: 7 oua 14 linguri zahar 3 linguri apa 3 linguri ulei, 2 linguri cacao 8 linguri faina 1 praf de copt Crema: 300 g unt 200 g zahar pudra 3 galbenusuri, 3-4 linguri cacao esenta de rom Sirop: 200 ml apa 100 g zahar 1 cappuccino cu rom esenta de rom Glazura 150 g ciocolata cu lapte 100 g unt 2 linguri frisca li..

    Data:5-3-2013Citeste mai mult »
  • Pește în aluat

    Pește în aluat

    Ingrediente Aluat: 300 g faina 150 g unt 1 galbenus 2 linguri de otet 1 praf de copt sare apa daca este nevoie Umplutura: 800 g file de merluciu oregano piper sare 1/2 pahar de vin alb 3 linguri de ulei Mod de preparare Fileurile de peste se spala si se sterg cu un prosp de bucatarie curat. Se amesteca condimentele cu vinul, uleiul, trecem peste..

    Data:22-2-2013Citeste mai mult »
  • Lipie umpluta

    Lipie umpluta

    Iata ce iese cand ai doar cateva ingrediente la indemana si termometrul te tine departe de bucatarie. Secretul gustos este lipia proaspata, iar umplutura o poti inventa ad-hoc :) . Ingrediente: 5 lipii  200 gr cascaval 150 gr sunca taraneasca (sau alt mezel, bucatele de friptura, etc) 2-3 linguri masline fara samburi 2-3 legaturi de ce..

    Data:14-2-2013Citeste mai mult »
  • Reteta zilei: Ciulama de pui cu smantana - News-Mehedinti.ro

    Ciulama de pui cu smantana

    Ciulama de pui cu smântână Ingrediente: 2 buc piept de pui dezosat si fara pielita 4-5 linguri cu faina o cana si jumatate cu lapte 3-4 linguri de smantana 150 g unt ulei sare piper macinat Mod de preparare: Spalam carnea, o taiem cubulete mai mari ,o condimentam cu sare si piper si apoi o rumenim bine in ulei incins dupa ca..

    Citeste mai mult »
  • Saramura de peste

    Saramura de peste

    Ingrediente: - peste - sare de sac - 3 rosii - ardei capia sau ardei gras - morcov - ardei iute - usturoi - patrunjel - suc de rosii - piper,sare,ulei Preparare: Se pune pestele pe un pat de sare grunjoasa, pe grill. Cand este gata se ia de pe grill si se curata de sare (pentru a nu patrunde sarea prea mult in peste). Se curata grill-..

    Citeste mai mult »
  • Semilune cu ciocolata

    Semilune cu ciocolata

    Ingrediente Semilune cu ciocolata: 170 g unt 200 g faina 100 g migdale macinate 1 ou 80 g zahar pudra 100 g ciocolata (forme de prajitura in forma de semiluna)   Mod de preparare: Intr-un bol de marime medie, preparati aluatul. Amestecati cantitatea de unt, faina, migdalele macinate in prealabil (eu am folosit migdalele prajite)..

    Citeste mai mult »