News Mehedinti

Sondaj CSCI: Victor Ponta, câştigător absolut la alegerile prezidenţiale, indiferent de contracandidaţi

Sondaj CSCI: Victor Ponta, câştigător absolut la alegerile prezidenţiale, indiferent de contracandidaţi

Data: 26-6-2014

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru preşedinţia României, premierul Victor Ponta ar câştiga detaşat, indiferent de contracandidat, potrivit unui sondaj realizat de CSCI. Astfel, 32% dintre români ar vota cu actualul şef al Guvernului.

Pe locul secund se plasează Crin Antonescu, cu 25%. Pe a treia poziţie se plasează Mihai – Răzvan Ungureanu, care ar fi votat de 20% dintre cetăţenii ţării cu drept de vot. De asemenea, 9% ar vota cu Cătălin Predoiu şi 8% cu Elena Udrea.

1. Victor Ponta - 32%

2. Crin Antonescu - 25%

3. Mihai Răzvan Ungureanu - 20%

4. Cătălin Predoiu - 9%

5. Elena Udrea - 8%

Altcineva - 6%

Mai mult, actualul premier are câştig de cauză şi în turul doi. Dacă în turul doi ar ajunge Victor Ponta şi Crin Antonescu, premierul ar obţine 58% din voturi, în timp ce actualul candidat al USL ar obţine 42%. Dacă în turul doi ar ajunge Ponta şi Mihai Răzvan Ungureanu, Ponta ar obţine 64% din voturi. Iar dacă ar ajunge cu Elena Udrea, premierul ar câştiga şi mai zdrobitor, cu 67% la 33%. Şi Crin Antonescu ar învinge-o pe Elena Udrea, cu 60-40%.

Şi la capitolul încredere, tot premierul e câştigător: 40% dintre români îl creditează cu încredere multă, în timp ce doar 25% dintre români au foarte multă încredere în Crin Antonescu.

De asemenea, dacă duminica viitoare ar fi alegeri europarlamentare, situaţia s-ar prezenta în felul următor: 41% dintre români ar vota cu PSD, 20% cu PNL, 18% cu PDL, 5% cu UDMR şi 4% cu PPDD.

Sondajul de opinie a fost realizat la comanda Fundaţiei Multimedia, pe un eşantion de 1.123 de persoane, în perioada 28-31 octombrie. Are o marjă de eroare de plus/minus 3%. RTV.ro


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus