News Mehedinti

Ponta, la Washington. Premierul se întâlneşte cu reprezentanții unor mari companii americane

Ponta, la Washington. Premierul se întâlneşte cu reprezentanții unor mari companii americane

Data: 21-10-2013

Premierul Victor Ponta va avea, luni, la Washington, în cadrul primei zile a vizitei oficiale pe care o efectuează în SUA, întrevederi cu reprezentanții companiilor Motorola, HP, ExxonMobil, Chevron, IBM, precum și cu secretarul american pentru Energie, Ernest Moniz, a anunțat Biroul de presă al Guvernului.

Primul-ministru se va întâlni în prima parte a zilei de luni cu reprezentanți ai Motorola și HP. În continuarea programului Ponta va participa la o masă rotundă cu executivul AMRO și al altor companii, urmată de o conferință AMRO și US Chamber of Commerce&Business RoundTable.

După întâlnirile cu reprezentanții ExxonMobil și Chevron este prevăzută întrevederea cu secretarul SUA pentru Energie, urmată de o vizită la sediul IBM.

Premierul își va încheia prima zi a vizitei în SUA cu o întâlnire cu baschetbalistul român Ghiță Mureșan.

Victor Ponta începe luni o vizită oficială de trei zile în SUA, șeful Executivului urmând să aibă întrevederi cu președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, cu vicepreședintele american Joe Biden, la Casa Albă, cu congresmeni și cu reprezentanți ai mai multor companii americane, scrie AGERPRES.

"Obiectivele noastre sunt reafirmarea parteneriatului strategic politic și militar și perspectivele de colaborare în perioada următoare, dar și parteneriatul economic, pentru că vizita are și o importantă componentă economică, respectiv întâlniri cu reprezentanții marilor companii care au investit deja în România sau eventual au planuri de investiții, vorbesc de trei domenii importante: energie, IT și industria de utilaje și tehnologii moderne. De asemenea, vom avea întâlniri în cadrul Congresului cu acei reprezentanți care au drept sarcină directă modificarea legislației ce va permite pe viitor includerea României în programul Viza Waiver", declara, la sfârșitul săptămânii trecute, premierul.

El a precizat totodată că o componentă importantă a vizitei o reprezintă schimburile culturale și educaționale, amintind că, în acest sens, Guvernul a aprobat un memorandum privind continuarea programelor de burse Fulbright.Realitatea.net


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus