News Mehedinti

Ponta: În noul buget UE am primit fonduri egale cu ţările care au doar jumătate din populaţia României

Ponta: În noul buget UE am primit fonduri egale cu ţările care au doar jumătate din populaţia României

Data: 13-2-2013

România a primit prin bugetul UE, pentru 2014-2020, un volum al fondurilor structurale şi de coeziune egal cu cel al unor ţări care au doar jumătate din populaţia României, precum Cehia, Ungaria sau Portugalia, a spus premierul Ponta, adăugând că, astfel, toate "conferinţele de presă sunt inutile". El a arătat că cifrele sunt prezentate public într-un tabel pe care îl poate înţelege toată lumea, "de la preşedintele ţării până la ultimul locuitor din cea mai mică comună din România".

"Pe fonduri de coeziune şi structurale, România, cu 21 de milioane de locuitori oficial consideraţi, are acelaşi buget cu Cehia, care are 10 milioane de locuitori, cu Ungaria, care are 9 milioane, cu Portugalia, care are 10 milioane. Deci, la doi euro pe cap de portughez, ungur, slovac, croat, lituanian, la doi euro acolo, la noi vine un euro, în condiţiile în care România are categoric nevoie de mai multe fonduri pentru a atinge media europeană în infrastructură, în toate celelalte. E atât de simplu, de la doi la unu, încât toate conferinţele de presă, toate discuţiile care au avut loc până acum sunt inutile", a spus primul-ministru.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, vineri, la Bruxelles, sumele pe care le primeşte România din bugetul UE în 2014-2020 pe programe, el menţionând că în total este vorba despre un buget de 39,887 miliarde de euro.

Premierul Victor Ponta a declarat agenţiei MEDIAFAX că este foarte dezamăgit de rezultatul final al alocării bugetare UE petru România, care este prezentat să pară mai bun, dar de fapt este foarte rău faţă de propunerea iniţială a Comisiei Europene şi practic nu s-a obţinut niciun euro în plus faţă de noiembrie, iar" legenda cu preşedintele Băsescu mare negociator a murit".

El a explicat că Polonia, de exemplu, care pentru exerciţiul bugetar 2007-2013 a beneficiat de 70 miliarde euro, dublu faţă de bugetul de 33 miliarde euro al României, a primit în plus 15%, în timp ce România, cu jumătate din bugetul Poloniei în intervalul menţionat, a primit în plus doar 18%.

Mediafax.ro


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus