News Mehedinti

 Inventarul colapsului guvernamental, crud și fără speranțe / Organizația județeană PDL acuză Guvernul USL de rea credință, minciună și impostură

Inventarul colapsului guvernamental, crud și fără speranțe / Organizația județeană PDL acuză Guvernul USL de rea credință, minciună și impostură

Data: 22-7-2013

În cadrul unei conferințe de presă organizată zilele trecute la sediul județean PDL, Marius Bălu, președintele PDL Mehedinți a prezentat mai multe greșeli majore pe care actualul Guvern USL le-a comis.

Guvernul USL născut defect și penal bagă economia în boală

Unde dă Justiţia, crapă Guvernul!

Ponta numește 13 miniștri incompatibili, corupți și penali. Dragnea "aranjează" referendum. Fenechiu înfundă pușcăria. Un trio formidabil care bagă economia României în boală. Dacă tot se vorbește de regionalizare (un alt proiect de care USL și-a bătut joc), noi propunem Regiunea Incompetenților, să se retragă și să se conducă pe ei înșiși. România spune: "Ajunge!".

Vă prezint un inventar al colapsului guvernamental. Crud și fără speranțe.

6 greşeli de guvernare economică grave care fac praf credibilitatea României:

1. Furtul de la companiile de stat – desființarea licitațiilor la marile companii de stat.

2. Politizarea – mutilarea managementului privat în companiile de stat.

3. Eșuarea unor privatizari majore.

4. Proasta negociere a unor datorii uriașe pe care statul român le are de recuperat.

5. Ratarea regionalizării și incapacitatea de a stabili ținte clare de absorbție a banilor europeni în următorii 7 ani.

6. Condamnarea unui ministru în funcție pentru prima dată în istoria României.

Rezultatul? 6 semne economice negative ale unei economii bolnave:

1. USL a pierdut lupta cu inflația: 5,3% în luna mai 2013 – cel mai mare nivel din UE, de trei ori mai mare decât sub guvernarea PDL: 1,8% în aprilie 2012 (sursa: BNR). Pensiile și salariile nu țin pasul cu creșterea prețurilor.

2. Guvernul Ponta a creat o fabrică de 34.000 noi șomeri în iunie 2013 față de iunie 2012 (sursa: ANOFM). Unde este milionul de noi locuri de muncă create?!

3. România este singura țară din Europa Centrală și de Est care a ratat intrarea pe un trend pozitiv în atragerea investițiilor străine directe (ISD) în anul 2012. ISD-urile au scăzut cu peste 11% în 2012 comparativ cu anul 2011. În primele cinci luni din anul 2013 ISD-urile și-au continuat scăderea cu încă 37% (sursa: BNR). Mai mult, execuția bugetară din primele cinci luni ale acestui an ne arată că Guvernul Ponta este principalul dușman al investițiilor: cheltuielile cu investițiile au scăzut cu 20%, iar sumele primite de la UE au scăzut cu 4% (sursa: Ministerul Finanțelor Publice). În plus, recenta condamnare a ministrului transporturilor în funcție la acea vreme, Relu Fenechiu, dă un semnal extrem de negativ pentru investitorii străini, care vor ocoli și mai mult de acum România.

4. Consumul de energie electrică a scăzut cu aproape 8% în primele cinci luni ale acestui an (sursa: INS). Semnul unei economii bolnave este dat de scăderea consumului de energie. Când economia nu consumă energie moare, la fel ca omul care nu mânăncă.

5. Românii își plătesc din ce în ce mai greu datoriile la bănci sub guvernarea Ponta. Creditele neperformante, adică întârzierile mai mari de 90 de zile la plata creditelor, au depășit 20% din totalul creditelor și dobânzilor în luna mai a acestui an (sursa: BNR).

6. Producția industrială și construcțiile sunt în cădere liberă. Producția industrială a scăzut cu 3,8%, de peste două ori mai mult decât media europeană (1,6%), în luna mai a acestui an față de aceeași lună a anului trecut. Scăderea lunară a fost chiar mai puternică, de 10,7%, comparativ cu media europeană care s-a diminuat cu doar 0,6%. Sectorul construcțiilor a înregistrat și el o scădere de 10,2%, aproape dublă față de media europeană (5,9%), în luna aprilie a acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. (sursa: INS).

Există o singură soluție. Pentru incompetență, rea-credință, minciună, impostură, Guvernul Ponta trebuie să-și dea de urgență demisia.

Comunicat de presă

Organizația județeană PDL, senator Marius Bălu


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus