News Mehedinti

DNA a înaintat RECURSUL în cazul lui Adrian Năstase. Când ar putea fi ELIBERAT fostul premier

DNA a înaintat RECURSUL în cazul lui Adrian Năstase. Când ar putea fi ELIBERAT fostul premier

Data: 4-3-2013

Direcţia Naţională Anticorupţie a înaintat şi motivat, luni, recursul în cazul fostului premier Adrian Năstase, către Judecătoria Sectorului 4. Tribunalul București va stabili data judecării în cazul lui Adrian Năstase. "Probabil astăzi sau mâine dosarul va ajunge la Tribunal şi acolo va fi repartizat aleatoriu. Dosarul va intra într-un program computerizat. Eu sper ca acest dosar până la sfârşitul săptămânii să apară pe rolul tribunalului. Conform judecătorilor, domnul Adrian Năstase a îndeplinit toate condiţiile legale şi toate aceste zile legate de proceduri le-a stat în închisoare, deşi avea să fie liber. legea prevede două soluţii: admiterea recursului dacă acesta este fondat sau respingerea. După opinia mea acest recurs nu ar trebui admis pentru că toate problemele legate de DNA a fost soluţionate la judevătoria sectorului 4. Judecătorul a fost extrem de decis în formularea opiniei. Nu am citit însă recursul DNA, dar nu cred că vor fi aduse argumente suplimentare numai ca acest recurs va fi analizat de trei judecătorii. Decizia lor e definitivă, nu mai e cale de ataca. Dacă recursul este respins, în aceeaşi zi tribunalul trimite un fax la penitenciar şi în câteva ore domnul Năstase poate fi liber în cursul aceleiaşi zi", a declarat avocatul Ioan Cazacu, pentru Realitatea TV.

Procurorul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Oprean, a declarat joi, la bilanţul instituţiei, că motivele de recurs şi întregul dosar în cazul eliberării condiţionate a lui Adrian Năstase vor fi transmise în câteva zile Tribunalului Bucureşti (TB).

Laura Opran a spus, la bilanţul activităţii din 2012 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că dosarul în care Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea de eliberare condiţionată a fostului premier Adrian Năstase este la DNA, dar "în câteva zile" acesta va fi trimis Tribunalului Bucureşti.

Ea a precizat că imediat ce procurorul va termina de redactat motivele de recurs, va transmite dosarul instanţei Tribunalului Bucureşti.

În 12 februarie, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea lui Adrian Năstase de eliberare din penitenciar înainte de termen.

Decizia Judecătoriei Sector 4 a fost contestată de procurorii DNA, recursul urmând să se judece la Tribunalul Bucureşti.

Instanţa Judecătoriei Sectorului 4 a dat publicităţii miercuri motivarea deciziei din 12 februarie, arătând că Adrian Năstase a avut un comportament conform "întru totul" cu rigorile mediului carceral şi nu a fost niciodată sancţionat, iar regimul de detenţie şi-a atins scopul pentru care fostul premier a fost condamnat.

Totodată, instanţa a arătat că lucrarea ştiinţifică scrisă de Adrian Năstase în penitenciar a fost întocmită conform dispoziţiilor legale, iar cele 45 de zile scăzute din pedeapsă pentru activitatea desfăşurată în detenţie au fost stabilite corect.

Realitatea.net

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus