News Mehedinti

Un PROIECTIL rămas neexplodat din timpul conflictelor armate a fost observat pe un câmp din comuna Breznița Ocol

Un PROIECTIL rămas neexplodat din timpul conflictelor armate a fost observat pe un câmp din comuna Breznița Ocol

Data: 8-6-2018

Ieri, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit, pentru asanarea unui element de muniţie rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, în satul Jidoştiţa, comuna Brezniţa Ocol.

Proiectilul de artilerie, calibru 76 mm, provenit de pe timpul conflictelor militare, a fost observat pe un câmp de către un cetăţean, care a anunţat poliţia de pe raza localităţii.   

La solicitarea poliţiei, la locul indicat s-a deplasat un echipaj pirotehnic din cadrul ISU Drobeta, care a ridicat elementul de muniţie, acesta fiind transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare. Aceasta este a patra misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din acest an.

Atragem atenţia cetăţenilor, că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune extrem de periculoasă.

Specialiştii ISU „Drobeta” reamintesc cetăţenilor câteva reguli ce trebuie respectate la găsirea elementelor de muniţie:

Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.                  


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus