News Mehedinti

APEL către cetăţeni: SEVERINENII sunt invitaţi să participe în număr cât mai mare la acţiunea de VOLUNTARIAT organizată sâmbătă, 29 iunie, în zona Fântânii Cinetice, cu prilejul Zilei Dunării!

SEVERINENII sunt invitaţi să participe în număr cât mai mare la acţiunea de VOLUNTARIAT organizată sâmbătă, 29 iunie, în zona Fântânii Cinetice, cu prilejul Zilei Dunării!

Data: 26-6-2019

Severinenii sunt invitaţi, SÂMBĂTĂ 29 IUNIE, de la ora 09.00, în zona Fântânii Cinetice, la o acţiune de VOLUNTARIAT! Se va curăţa malul Dunării şi se vor organiza ateliere de creaţie!

Sâmbătă 29 iunie, municipiul Drobeta Turnu Severin, marchează Ziua Internaţională a Dunării, prilej cu care Primăria în parteneriat cu Asociaţia MaiMultVerde organizează o acţiune de voluntariat. Comunitatea locală este invitată să participe la activităţile de sâmbătă, pentru a combate poluarea cu plastic a Dunării.

IATĂ programul complet al evenimentelor de sâmbătă, 29 iunie:

09.00 – 13.00 Acţiune de curăţenie pe malul Dunării cu voluntari din comunitate. Severinenii sunt aşteptaţi să participe în număr cât mai mare, deoarece vor avea loc o serie de surprize.

16.00 – 20.00 Ateliere de creaţie din materiale reciclabile şi o campanie de informare. În cadrul atelierelor se vor folosi materiale din plastic, pentru a crea noi obiecte. Atelierele vor fi conduse de artişti experţi în upcycling care au rolul de a spori gradul de conştientizare în legătură cu problemele de mediu, colectarea selectivă şi modalităţile de implicare la nivel local.

20.00 - 22.00 Proiecţie film tematic ,,A Plastic Ocean,, film de lung metraj care ilustrează impactul poluării cu plastic al mărilor şi oceanelor lumii, urmată de discuţii pe tema soluţiilor de reducere şi a metodelor de prevenire a poluării cu plastic la nivel local.

În zona fântânii cinetice va fi amplasat un aparat inteligent pentru colectare plastic în scopul informării populaţiei privind colectarea selectivă, trei corturi pentru muzică şi ateliere şi un ecran de protecţie şi scaune.

,,Invităm severinenii să se alăture acestei acţiuni, în număr cât mai mare pentru a ne susţine în voluntariat,  deoarece evenimentul se încadrează perfect în politica noastră de igienizare a orașului și de transformare a lui într-un punct de atracție pentru turiști. Încurajez proiectul Asociaţiei MaiMultVerde şi sunt convins că va fi o reuşită. Va astept sambata, 29 iunie, de la ora 09.00 in zona centrala a Severinului, langa Fantana Cinetica”, a precizat primarul Marius Screciu.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus