News Mehedinti

SE LUCREAZĂ LA REABILITAREA CLĂDIRII SPITALULUI ORĂȘENESC DIN STREHAIA ȘI A POLICLINICII

Data: 22-7-2020

Lucrările de reabilitare a clădirii Spitalului Orășenesc Strehaia sunt în plină desfășurare. Este vorba despre proiectul de reabilitare È™i dotare a unității medicale, proiect de investiÈ›ii aprobat pentru finanÈ›are pe timpul Guvernului PSD. Totodată Consiliul JudeÈ›ean MehedinÈ›i sprijină proiectul de a reabilitare a Policlinicii.

Lucrările decurg conform graficului, iar după ce vor fi finalizate, unitățile vor da șansa celor 45 000 de mehedințeni beneficiari, la un sistem de sănătate eficient și performant.
PreÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean MehedinÈ›i, Aladin Georgescu, a mers ieri într-o vizită de lucru pe È™antierul de la Strehaia È™i a stat de vorbă cu toÈ›i factorii implicaÈ›i.

“Iată încă o dovadă a bunei colaborări pe care am avut-o de-a lungul timpului cu domnii primari din judeÈ›, colaborare care s-a concretizează în investiÈ›ii pentru mehedinÈ›eni. La Strehaia lucrurile sunt cu totul speciale, în sensul că rezultatele se văd deja, cu atât mai mult cu cât primarul Ioan Giura este un om al faptelor bune pentru locuitorii oraÈ™ului È™i cei ai comunelor arondate. Ministerul Sănătății condus de PSD a aprobat deja, funcÈ›ionarea unei unități de spitalizare zi cu 20 de paturi pentru specializările chirurgie, pediatrie, ginecologie È™i interne, iar pentru spitalizare continuă au fost arobate 45 paturi (25 paturi - boli cronice; 20 paturi - pediatrie). Totodată, Spitalul din Strehaia va avea laborator de analize medicale, laborator de radiologie È™i imagistică medicală, unitate de sterilizare È™i o subunitate de primiri urgenÈ›e dotată cu aparatură la cele mai înalte standarde. Tratarea pacienÈ›ilor în condiÈ›ii optime a fost È™i obiectivul meu când am decis să sprijinim reabilitarea Policlinicii din Strehaia È™i mă bucur să văd că lucrurile se îndreaptă în direcÈ›ia aceasta!”, a transmis preÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean MehedinÈ›i, Aladin Georgescu.