News Mehedinti

Saptamana aceasta are loc Festivalul minorității cehe, în Eibenthal! Peste o mie de cehi au ajuns în MEHEDINTI!

Saptamana aceasta are loc Festivalul minorității cehe, în Eibenthal! Peste o mie de cehi au ajuns în MEHEDINTI!

Data: 22-8-2019

Peste o mie de cehi au venit în Mehedinți, pentru a petrece, la fel ca în fiecare an, la Festivalul Banat, desfășurat în satul Eibenthal din comuna Dubova.

“Am mai fost în România, în Maramureș. Acum este pentru prima dată când vin aici, la voi. Ne vom petrece aici câteva zile libere. Îmi place țara voastră. Vom bea și ne vom bucura de tot ce poate oferi acest ținut”, spune un turist venit special pentru acest eveniment.

“Este a patra oară când vin în România. Îmi place foarte mult aici. Acesta este și motivul pentru caee revin de fiecare dată. Este pur și simplu festivalul perfect. Plănuiesc să mă bucur de muzica de la festival, să leg noi prietenii, să beau din celebra voastră băutură și să mă bucur de oamenii de aici”, povestete entuziamată o tânără cehoaică.

Cehii au ajuns în gara de la Orșova, de unde au fost preluați și duși spre Dubova cu ambarcațiuni.

Treizeci de formații de muzică de genuri diferite (rock, jazz, muzică electronică) vor concerta special pentru cei care au pășit astăzi, pe meleagurile mehedinețene. Totul spre bucuria proprietarilor de pensiuni, care s-au pregătit intens pentru acest final de săptămână.

“O mare surpriză este că vin în Eibenthal și vor vorbi limba cehă: aceea pe care o vorbeau, pe vremuri, bunicii lor. Timp de partru zile, se vor distra, vor gusta mâncarea tradițională, vizitează satul, dar și împrejurimile. Vor avea parte concerte. Vom avea formații de folclor. Acest festival este o reclamă pentru zonă”, a declarat TIBERIU POSPISIL.

Satul mehedințean Eibenthal este o veritabilă „insulă lingvistică” a minorității cehe din România. Aici, în ultimii ani, se organizează festivalul Banat, care reunește minoritatea cehă din Mehedinți cu cehii veritabil. sursa: www.ziaruldemehedinti.ro


Galerie foto

Saptamana aceasta are loc Festivalul minorității cehe, în Eibenthal! Peste o mie de cehi au ajuns în MEHEDINTI!


Urmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus