News Mehedinti

Salvati un salvator: pompierul din MEHEDINTI, Mihai Sfetcu, are nevoie de ajutor! AICI puteti DONA!

Salvati un salvator: pompierul din MEHEDINTI, Mihai Sfetcu, are nevoie de ajutor! AICI puteti DONA!

Data: 4-7-2019

AICI puteti dona: https://www.facebook.com/donate/1201359213384037/

Lupta cu focul a dat sens vieții lui Mihai, care și-a dedicat zilele salvării oamenilor.
Din păcate şi salvatorii ajung uneori în situații limită. În luna aprilie 2019 Mihai a fost rănit în misiune, în timp ce încerca să stingă, alături de colegii săi, un incendiu forestier.

Transferat la un spital din Austria, pentru că nu exista în momentul accidentului vreun pat liber într-o clinică din România destinată pacienților care au suferit arsuri severe, a fost însă repatriat imediat după ce a depaşit faza critică, deşi mai are încă răni deschise şi au mai fost necesare intervenții chirurgicale.
La externarea din Austria i s-a recomandat continuarea tratamentului într-un centru de recuperare pentru pacienți cu arsuri, în conditii de izolare (urmare a infecțiilor cu bacterii multirezistente evidențiate până acum). 

Pentru că în Romania nu există centre în care să poată face la standarde minimale, integrat, atât recuperarea medicală cât şi tratamentul şi îngrijirea corespunzatoare stării lui, Mihai a fost plimbat prin 5 spitale. Încă face naveta între două clinici - în una face recuperare, în alta este pansat. Se plimbă zilnic cu ambulanța, prin căldura insuportabilă a Bucureștiului, în condiția lui medicală precară. Nu are deocamdată costum compresiv - element esențial pentru tratamentul cicatricilor cauzate de arsură. Costum compresiv care, în acest moment, nu este decontat în România de CNAS.

Pompier din vocație, Mihai își dorește în continuare să salveze oameni. Își dorește să revină în activitate și să ajute oameni aflați în situații grele. Până atunci are, însă, nevoie să primească o şansă la o recuperare adecvată, la o viață normală.
Şansa lui reală este clinica specializată în recuperare și tratament Moritz din Germania, clinică unde ar putea să fie internat pentru a se vindeca și pentru a-și recupera mobilitatea pierdută. 

Este nevoie însă de bani pentru plata spitalizării, a hainelor compresive, a intervențiilor care vor urma. 
Mihai şi-a dăruit viața semenilor, când a ales să fie pompier salvator. Noi putem să-i dăm posibilitatea de a se trata corespunzător, donând! 

Este din nou nevoie de noi, pentru a înlocui ajutorul pe care statul trebuia să-l ofere în mod adecvat unui pompier rănit în misiune.
Mihai a fost salvator. Acum putem să devenim noi salvatorii săi.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus