News Mehedinti

Incendiu puternic în Dudașul Schelei: preț de șase ore pompierii mehedințeni s-au luptat cu flăcările

Incendiu puternic în Dudașul Schelei: preț de șase ore pompierii mehedințeni s-au luptat cu flăcările

Data: 16-6-2017

Ieri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie  uscată, în municipiul Drobeta Turnu Severin, cartierul Dudaşul Schelei.

La locul evenimentului, au acţionat 50 de pompieri militari din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin şi cinci pompieri militari din cadrul Detașamentului Orşova – Garda nr. 1 de Intervenţie Orşova, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, două autospeciale de transport efective, un autocamion, o autospecială de intervenţie operativă, precum şi un ATV.

Timp de peste 6 ore, pompierii au acţionat pentru limitarea şi lichidarea incendiului, reuşind să împiedice extinderea acestuia la pădurea de pin, din imediata apropiere. Flăcările au cuprins circa 30 de hectare de vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş, dintre care o suprafaţă de două hectare cu arbori de pin răzleţi. Intervenţia a fost una dificilă, fiind îngreunată din cauza schimbării frecvente a direcţiei vântului, de accesul pedestru al forţelor de intervenţie, dar şi de prezenţa în zonă a viperelor.

La intervenţie au participat şi zece lucrători ai Ocolului Silvic Drobeta Turnu Severin, dar şi un ranger al Parcului Naţinal “ Porţile de Fier” cu un ATV. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor pentru a genera incendiul.

 

Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus