News Mehedinti

“În Orșova nu există clanuri mafiote” – Marian Cherescu, șeful Poliției Municipiului Orșova

“În Orșova nu există clanuri mafiote” – Marian Cherescu, șeful Poliției Municipiului Orșova

Data: 8-2-2014

Povestea cusută cu ață albă a mașinii lui Adrian Cican, incendiată cu un cocktail Molotov, a alarmat întreg județul în ultimele zile.  Mai mult decât atât, au luat naștere speculații total false și s-au făcut asocieri care nu au nici o legătură cu realitatea. La doar o zi după ce președintele PDL Orșova, Adrian Cican, a anunțat că o persoană necunoscută a încercat să îi incendieze mașina în toiul nopții, o altă mașină a fost cuprinsă de flăcări în Drobeta Turnu Severin. Imediat au apărut afirmații potrivit cărora ar exista o legătură între cele două incidente iar siguranța cetățenilor este pusă în pericol.

Frustrați că nimeni nu îi mai bagă în seamă, politicienii opoziției fac tot posibilul să ajungă pe prima pagină a ziarelor locale. Senatorul Marius Bălu de pildă, a postat pe pagina personală de Facebook următoarele afirmații: “Primele rezultate ”concrete” ale regimului Duicu...Mafia disperată de la Orșova se dezlănțuie...Ministrul de Interne va trebui să răspundă la niște întrebări și Poliția din Mehedinți este obligată să găsească vinovații!!! Altfel este COMPLICE!”.

Domnule Bălu, ținem să vă contrazicem și să vă explicăm că ne confruntăm cu un caz izolat. Niciodată în municipiul Orșova nu au existat incidente atât de periculoase încât să se poată nominaliza un clan mafiot sau de interlopi.

În acest context, șeful Poliției Municipiului Orșova, Marian Cherescu, a ținut să lămurească toate speculațiile apărute: “Insituția noastră nu deține date precum că ar exista un grup mafiot în Orșova. Se exagerează în absolut toate afirmațiile. Nu avem clanuri interlope sau mafiote. Legat de cazul mașinii sparte din Orșova, este unul izolat, în care cercetările sunt în plină desfășurare. Există un cerc de suspecți însă nu au fost încă identificați autorii. Se lucrează la acest caz. Cu privire la cea de-a doua mașină care a luat foc în Drobeta Turnu Severin, vreau să lămuresc că nu are nici o legătură cu Orșova acest incident. Din câte am înțeles de la colegii mei, în acest caz a fost vorba de un scurtcircuit. Vreau de asemenea să le transmit orșovenilor că nu trebuie să le fie frică. Nu avem de-a face cu un oraș în care infracționalitatea să fie la ordinea zile. Sunt doar niște exagerări”, a explicat șeful Poliției Municipiului Orșova, Marian Cherescu.  

 

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus