News Mehedinti

Epidemie de hepatită A în judeţul MEHEDINŢI: 37 de cazuri în comuna Gruia

Epidemie de hepatită A în judeţul MEHEDINŢI: 37 de cazuri în comuna Gruia

Data: 28-9-2016

Un focar de hepatita A a izbucnit în comuna Gruia din Mehedinţi, unde la ora actuală 37 de persoane au fost diagnosticate cu această boală.

Iniţial, în luna august primele cazuri au apărut la doi copii, iar ulterior tot mai multe persoane care au intrat în contact cu aceştia au contactat virusul. Focarul s-a răspândit rapid într-o comunitate de romi, iar acum autorităţile se confruntă cu o problemă majoră: nu au suficienta doze de vaccin şi au cerut de la alte judeţe învecinate.

Virusul hepatic A sau boala mâinilor murdare ajunge în organism prin contact direct cu persoanele bolnave, prin consumul de apă neconformă, prin mâinile murdare, sau prin infecții în zone engemice ce nu respectă igiena personală sau alimentară.

Autorităţile au luat imediat măsuri şi au făcut câteva teste la apa consumată în comună. Din rezultatul analizelor reiese că apa nu este tratată cu clor şi are o concentraţie a nitraţilor peste limita legală. Din această cauză, Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a amendat Primăria cu suma de 3 000 lei.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus