News Mehedinti

  DRUMUL JUDEŢEAN 607A, TRONSONUL CENTURA SEVERINULUI-CERNEŢI-HUSNICIOARA-PRUNIŞOR INTRĂ ÎN MODERNIZARE

DRUMUL JUDEŢEAN 607A, TRONSONUL CENTURA SEVERINULUI-CERNEŢI-HUSNICIOARA-PRUNIŞOR INTRĂ ÎN MODERNIZARE

Data: 13-1-2020

Astazi a fost semnat contractul pentru una dintre cele mai asteptate lucrari din judetul Mehedinti. Este vorba despre reabilitarea si modernizarea Drumului Judetean 607A pe tronsonul  CENTURA SEVERINULUI-CERNEŢI-HUSNICIOARA-PRUNIŞOR.

Investiţia mult aşteptată de locuitorii din zonă va fi demarată în aproximativ patru luni, după întocmirea proiectului tehnic.

Modernizarea acestui drum vine la capătul unor eforturi susținute ale echipei Consiliului Județean Mehedinți, pentru a depăși problemele întâmpinate în ultimii patru ani, de când s-a depus cererea de finanţare a proiectului.

,,Mi-am dorit enorm să pot concretiza această investiţie, mai ales după ce în anul 2016 a avut loc o alunecare de teren care a afectat şi mai mult starea drumului, iar noi am fost nevoiţi să căutăm o variantă ocolitoare pentru a asfalta drumul.
Am refăcut întreaga documentaţie, iar pe lângă banii proveniţi din fondurile europene de cooperare tranfrontalieră România - Bulgaria, printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean, am aprobat suplimentarea valorii cu o sumă considerabilă de la bugetul județului. Valoarea totală a contractului este de 34.520.859,92 lei, iar termenul de execuţie este de 30 de luni,, a declarat presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu.

În total se vor moderniza şi reabilita peste 27 de kilometri de drum, iar pe lângă asfaltul propriu-zis se vor amenaja rigole carosabile, ziduri de sprijin, podeţe şi drumuri laterale.

,,Sunt bucuros să le transmit cetăţenilor celor trei comune: Şimian, Husnicioara şi Prunişor, din localităţile Cerneţi, Valea Copcii, Dedoviţa, Marmanu, Husnicioara, Peri, Prunişor că DJ 607A va fi complet modernizat şi reabilitat. Din discuțiile purtate cu constructorii, am speranța că lucrările vor demara în primăvara acestui an și am primit promisiunea că se vor derula într-un ritm bun, astfel încât termenul să fie devansat,, a adaugat Aladin Georgescu, presedintele CJ Mehedinti.

 


Galerie foto

  DRUMUL JUDEŢEAN 607A, TRONSONUL CENTURA SEVERINULUI-CERNEŢI-HUSNICIOARA-PRUNIŞOR INTRĂ ÎN MODERNIZARE


Urmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus