News Mehedinti

Doi elevi ai Colegiului Dierna din Orşova, olimpici naționali la OLIMPADA NAŢIONALĂ DE ELECTRONICĂ, AUTOMATIZĂRI şi TELECOMUNICAȚII

Doi elevi ai Colegiului Dierna din Orşova, olimpici naționali la OLIMPADA NAŢIONALĂ DE ELECTRONICĂ, AUTOMATIZĂRI şi TELECOMUNICAȚII

Data: 23-5-2019

În perioada 22-26 Aprilie 2019, la Ploiești, a avut loc Olimpiada în specializarea Electronică, automatizări și telecomunicații, pentru elevii liceelor tehnice. În urma concursului județean la care au obținut locul I, pentru această fază națională a întrecerii s-au calificat și elevii Liceului Tehnic ,,Dierna,, Orşova: FLORIN FIROI (clasa a XI-a) și DAMIAN CERBU clasa (a XII-a), îndrumați fiind de D-na Prof. ALINA NECȘULESCU și D-na Prof. LIANA DRĂGHICI.

Concurență acerbă

Pentru clasa a XI-a au fost reprezentate 36 de județe, deci au concurat 36 de elevi, iar pentru clasa a XII-a, 37 de județe.

Concursul s-a desfășurat în două etape. A fost mai întâi proba teoretică de care elevii Colegiului Tehnic ,,Dierna,, Orşova au trecut relativ ușor, obținând peste numărul necesar de puncte.

La proba practică însă, concurenților li s-a cerut să realizeze diferite montaje pe care cei doi orșoveni le-au și realizat. Numai că, în argumentarea lucrărilor practice au folosit logica, așa cum s-a cerut și în anii precedenți, și nu matematica, fapt pentru care amândoi au fost depunctați.

,,Nu înțelegem de ce, dacă ieși dintr-un labirint mai repede, folosind logica, este mai puțin bine decât dacă ieși mai târziu, după calcule matematice! După câte știm, Damian Cerbu a și făcut contestație, însă un inspector ministerial a rămas în ideea preconcepută a calcului matematic. <>. Iar imaginația logică, spunem noi, poate înlocui uneori mulți pași de calcul matematic. Oricum, prin cei doi elevi ai colegiului tehnic ,,Dierna” Florin Firoi și Damian Cerbu, jud. Mehedinți a lăsat în urma multe alte județe, chiar și cu învățământ tehnic universitar, precum Arad, Brașov, Sibiu, Bihor, Prahova, Bacău, Mureș, Suceava, dar și pe reprezentații capitalei, la ambele clase. Felicitări celor doi și, desigur, D-lor Profesoare Alina Necșulescu și Liana Drăghici!,, a transmis conducerea Colegiului Tehnic ,,Dierna,, Orşova.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus