News Mehedinti

Din nou COD PORTOCALIU pentru judeţul Mehedinţi!

Din nou COD PORTOCALIU pentru judeţul Mehedinţi!

Data: 3-6-2019

Potrivit avertizărilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie, judeţul Mehedinţi se află, începând de azi, până mâine, la ora 06.00, sub avertizarea meteorologică de COD PORTOCALIU, care vizează cantități de apă ce vor depăși, local, 40...50 l/mp și izolat 60...80 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Totodată, începând cu ora 14.00, va intra în vigoare o avertizare hidrologică pentru fenomene imediate COD PORTOCALIU, valabilă până marţi, 04 iunie, ora 23.59, care vizează creşteri de debite pe râurile Desnăţui, Drincea şi Motru.

În situația manifestării vântului puternic și a căderilor de grindină, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care au putea fi doborâți.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

În contextul creșterilor de debite pe mai multe cursuri de apă din țară, atragem atenția populației din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Totodată, recomandăm cetățenilor să curețe rigolele din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei.

Pentru mai multe informații utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus