News Mehedinti

11 incendii lichidate de pompierii mehedinteni in acest weekend

11 incendii lichidate de pompierii mehedinteni in acest weekend

Data: 7-1-2019

În perioada 04-07 ianuarie 2019, pompierii mehedinţeni au acţionat pentru stingerea a 11 incendii, patru dintre acestea izbucnite la vegetaţie uscată şi alte şapte la locuinţe şi depozite de furaje.

Incendiile izbucnite la vegetaţie uscată s-au manifestat pe raza localităţilor Dudaşul Schelei, Dudaşul Cerneţiului, Halânga şi Dubova şi au cuprins peste 17 ha de teren, din cauza folosirii focului în spaţii deschise fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor. Pentru stingerea acestora a fost nevoie de autospeciale cu apă din cadrul subunităţilor de intervenţie. Şase dintre incendiile produse în această perioadă la locuinţe s-au manifestat în localităţile Pătulele, Dr.Tr.Severin, Oreviţa Mare, Gvardeniţa şi Orşova şi unul la mai multe clăi de fân în localitatea Dâlma.

Pentru stingerea acestui incendiu, care a izbucnit duminică noaptea, la ora 01.52, au intervenit pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Baia de Aramă, cu două autospeciale cu apă și spumă. Au fost cuprinse de flăcări un conac, construit din lemn și învelitoare de țiglă, pe o suprafaţă de cca. 30 mp, precum și 27 de clăi de fân în 6 locații. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor produse în localitatea Dâlma a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiile. Pompierii au intervenit timp de peste cinci ore pentru a stinge în totalitate flăcările. Un alt incendiu care a impus intervenţia imediată a mai multor echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Dr.Tr.Severin a avut loc, în această dimineaţă, pe B-dul I.C. Brătianu din municipiul Dr.Tr.Severin, în jurul orei 06.45, la acoperişul unei case şi al unei anexe, pe o suprafaţă totală de aprox. 50 mp. Cauza probabilă care a determinat izbucnirea incendiului a fost neprotejarea faţă de materialele combustibile din jur a coşului de evacuare a fumului.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus