News Mehedinti

Turiştii aleg să petreacă aceste zile fie pe schiuri cu mâncare tradiţională, fie prin croaziere pe Dunăre în Clisură

TuriÅŸtii aleg să petreacă aceste zile fie pe schiuri cu mâncare tradiÅ£ională, fie prin croaziere pe Dunăre în Clisură

Data: 27-12-2017

Sute de turiÅŸti au ales să petreacă sărbătorile în staÅ£iuni precum Rânca, Straja sau Parâng sau au venit pe Clisura Dunării, pentru a degusta produse tradiÅ£ionale ÅŸi a se plimba pe apă au ocazia unei croaziere, mai ales că vremea le permite. PreÅ£ul unui sejur porneÅŸte de la 400 de lei, dar se dublează de Revelion.

Proprietarii de cabane, pensiuni ÅŸi hoteluri din zona montană Rânca, în judeÅ£ul Gorj, ÅŸi-au atras clienÅ£ii de sărbători cu preÅ£uri la nivelul celor din 2016, iar ca bonus au organizat carnavaluri cu măşti, muzică live ÅŸi au oferit băutură la discreÅ£ie.

Constantin Pănescu, proprietarul unui complex turistic situat la baza principalei pârtii de schi din Rânca, spune că pentru Crăciun ÅŸi Revelion unitatea este ocupată în întregime, cele aproximativ 70 de locuri fiind rezervate încă din luna octombrie.

"Pachetul de Revelion costă 1200 lei, cinci zile. După Revelion avem carnavalul cu măşti”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Constantin Pănescu, proprietarul unui complex turistic de la Rânca.

TuriÅŸtii care vor veni la Rânca în această perioadă vor avea la dispoziÅ£ie cel puÅ£in două din cele ÅŸase pârtii, care au tunuri de zăpadă, cea mai mare având o lungime de 900 de metri. În aceeaÅŸi zonă a fost amenajată ÅŸi o pârtie pentru copii, iar aici poate fi găsit ÅŸi un centru care închiriază echipamente de schi.

În staÅ£iunea Straja, din MunÅ£ii Vâlcan, cu greu se mai găsesc locuri de cazare pentru Revelion. Unii dintre turiÅŸti au achitat în avans pachetul de Revelion.

”La noi s-a ocupat totul de două luni. Avem un pachet de cinci nopÅ£i de Revelion, trei mese incluse, micul dejun, bufet suedez, cu băuturi incluse, cu absolut totul, foc de artificii în noaptea de Revelion care se Å£ine pe pârtie. Au plătit în jur de 1.500 de lei de persoană. Avem 60 de locuri de cazare. Pârtiile sunt bune, ninge în continuare, se schiază de două weekend-uri. Suntem în buza pârtiei, la 50 de metri”, spune Mihăiţă DumitraÅŸcu, administratorul unei vile din Straja.

La o altă pensiune din centrul Statiunii Straja, cu 300 de lei de persoană cazare pe noapte, turiştii au gratis masa festivă de Revelion, cu aperitiv, fructe, supă, sarmale, friptură asortata, prajituri de casă şi cozonac, apă minerală, suc, vin, ţuica, afinată, whisky şi şampanie.

TuriÅŸtii care vor veni la Straja în această perioadă vor avea la dispoziÅ£ie ÅŸase pârtii, cea mai mare având o lungime de 2.400 de metri.

Åži în staÅ£iunea montană Parâng din masivul cu acelaÅŸi nume, turiÅŸtii au început să facă rezervări pentru Revelion, însă mai sunt încă locuri libere în unele cabane, pentru Revelion.

Administratorul unei vile a venit cu o ofertă de 250 de lei de persoană pentru o noapte de cazare cu demipensiune, în cameră dublă matrimonială sau cameră triplă ÅŸi 164 de lei de persoană, pentru cameră cu patru locuri. CondiÅ£ia este ca sejurul să cuprindă minim cinci nopÅ£i. Pachetul include masa festivă, iar la băutură este ”open bar”.

PreÅ£uri similare sunt ÅŸi la o altă vilă care dispune de 70 de locuri de cazare. Acestea nu au fost rezervate deocamdată, însă, la fel ca patronii hotelurilor, unde gradul de ocupare este mai redus, se aÅŸteaptă să aibă solicitări pe ultima sută de metri.

La Clisura Dunării, în judeÅ£ul MehedinÅ£i, majoritatea pensiunilor au pachete speciale pentru Revelion.

Pachetele includ croaziere pe Dunăre, mai ales că vremea din aceste zile este frumoasă şi drumeţii pe Muntele Ciucarul Mare.

”În această perioadă sunt deschise câteva pensiuni. Nu este o zonă specifică. Pachetele conÅ£in ÅŸi croaziere pe Dunăre, dar depinde foarte mult de timp. DrumeÅ£ii se vor face, un pachet frumos are o pensiune care organizează plimbări cu căruÅ£a sau cu sania, se pare mai mult cu căruÅ£a decât cu sania. Se pot face drumeÅ£ii, vizitarea colecÅ£iei de costume ÅŸi etnografie ÅŸi folclor”, a declarat Marin Cărămizaru, preÅŸedintele AsociaÅ£iei de Turism ÅŸi Agrement "Cazanele Dunării".

În zona Clisurii, preÅ£urile pentru trei nopÅ£i de cazare, cu mic dejun ÅŸi masa festivă de Revelion pot să ajungă până la 900 de lei de persoană. Sunt ÅŸi pachete de 450-600 de lei.

Pentru Revelion, la o pensiune de trei margarete tariful este de 500 de lei de persoană pentru un sejur de trei nopţi cu demipensiune, fiind inclusă masa festivă de Anul Nou.

La o pensiune de patru stele, de Revelion tariful este de 600 de lei de persoană pentru trei nopţi. ZF.ro