News Mehedinti

SIGURANȚA PUBLICĂ, PRIORITATEA POLIȚIȘTILOR MEHEDINȚENI

SIGURANȚA PUBLICĂ, PRIORITATEA POLIȚIȘTILOR MEHEDINȚENI

Data: 4-6-2018

În ultimele 4 zile, polițiștii au intervenit la peste 180 de sesizări, iar în urma activităților desfășurate, au constatat 31 de infracțiuni, au aplicat peste 700 de sancțiuni contravenționale și au reținut 15 permise de conducere.

În perioada 31.05.-03.06 a.c., aproape 650 de poliţişti au acționat, la nivelul județului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 20 de acțiuni și s-a intervenit la 184 de evenimente, dintre care 53 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 31 de infracţiuni, 7 persoane fiind surprinse în flagrant delict.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 730 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 160.000 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 5.440 de lei.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 5 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 15 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice

La data de 01.06.2018, polițiștii Postului de Poliție Șimian, împreună cu lucrători din cadrul I.J.J. Mehedinți, pe timpul executării atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnal regulamentar de oprire, pe DN6-Șimian, unui autoturism al cărui conducător auto nu s-a conformat indicațiilor polițistului.

Întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească s-a trecut la urmărirea autoturismului care, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum a părăsit partea carosabilă, oprindu-se în canalul de colectare a apelor pluviale.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul a fost condus de către un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Prunișor, județul Mehedinți.

Procedeând la testarea acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație alcoolică de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Drobeta Turnu Severin unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma evenimentului rutier nu au rezultat vătămări de persoane, ci doar avarierea autoturismului.  

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 31.05.2018, ora 1512, Poliția orașului Strehaia a fost sesizată prin SNUAU.112 de către un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna  Butoiești, cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 56 de ani, din aceeași localitate a căzut cu bicicleta, accidentându-se.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei oraş Strehaia, care a stabilit că în jurul orei 1500, bărbatul în vârstă de 56 de ani, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe DJ 606C, în localitatea Buicesti, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice s-a dezechilibrat și a căzut pe drumul public autoaccidentându-se ușor.

Pesoana în cauză a fost testată cu aparatul etilotest rezultând o concentrație alcoolică de 1,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.   

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.  

La data de 03.06.2018, ora 01:25, polițiștii  Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin, au oprit pentru control, pe strada Șincai, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani din Drobeta Turnu Severin.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

9.000 de țigarete indisponibilizate de către polițiști

La data de  31.05.2018, între orele 07:00-10:00, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Vânju Mare,  au executat o acțiune pe linia evaziunii fiscale și comercializării de produse accizabile, ocazie cu care au fost efectuate 6 percheziții domiciliare pe raza localităților Vânju Mare, Rogova, Livezile și Bistrița.

În urma acestor percheziții s-au ridicat în vederea confiscării 9.000 bucăți țigarete, în valoare de 5400 lei.Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus