News Mehedinti

ȘEFUL DSV MEHEDINȚI ȘI ALȚI DOI ANGAJAȚI, REȚINUȚI PENTRU 24 DE ORE, ÎN URMA PERCHEZIȚIILOR DE IERI

ȘEFUL DSV MEHEDINȚI ȘI ALȚI DOI ANGAJAȚI, REȚINUȚI PENTRU 24 DE ORE, ÎN URMA PERCHEZIȚIILOR DE IERI

Data: 16-6-2017

Trei persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor de ieri dimineață, efectuate la domiciliile unor persoane bănuite de infracțiuni economice. Este vorba despre directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți, Sorin Jianu și alți doi angajați ai instituției.

La data de 15 iunie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au efectuat 5 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, obţinere ilegală de fonduri, conflict de interese, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi omisiunea sesizării.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, obţinere ilegală de fonduri, conflict de interese, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi omisiunea sesizării.

În urma percheziţiilor, polițiștii au ridicat mai multe înscrisuri ce fac obiectul dosarului penal.

Trei persoane, cu vârste cuprinse între 33 şi 52 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine, să fie prezentate unității de parchet competente cu propunere de luare a măsurilor legale.

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009-2015, reprezentantul unei instituții, prin persoane interpuse, ar fi preluat în concesiune o circumscripţie sanitar-veterinară din judeţ, avizând la plată deconturi nereale, privind mai multe acţiuni sanitar-veterinare, desfăşurate în cadrul unor programe naţionale. În baza acestora, reprezentantul instituţiei ar fi decontat şi retras, din conturile bancare, 882.234 de lei.

 

De asemenea, bărbatul ar fi sprijinit activitatea unei alte societăţi, care a concesionat activitatea unei unităţi sanitar-veterinare din judeţ, aprobând la plată deconturi nereale, 430.328 de lei.

 

Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunilor este de 1.300.000 de lei, fiind identificate două imobile și un teren asupra cărora s-a propus luarea măsurii sechestrului asigurător.

 

 

 

Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus