News Mehedinti

Primarul Marius Screciu a semnat, ASTĂZI, mai multe contracte cu finanţare europeană în valoare de aproape 28 de milioane de euro, pentru municipiul DROBETA TURNU SEVERIN!

Primarul Marius Screciu a semnat, ASTĂZI, şase contracte cu finanţare europeană în valoare de aproape 28 de milioane de euro, pentru municipiul DROBETA TURNU SEVERIN!

Data: 30-10-2019

În prezenţa ministrului dezvoltării regionale Daniel Suciu, a secretarului de stat Alin Chirilă şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgecu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a semnat, astăzi, sase contracte cu finanţare europeană în valoare de 27,5 milioane de euro, pentru următoarele proiecte:

- Reabilitare 12 străzi: Banoviței, Iazului, Severinului, Dudașului, Răscoalei, Vodița, Vîrciorova, Făgărași, Balcani, Prelungirea Carpați, Bulevardul Mihai Viteazul, Strada Villacrosse;

- Modernizarea sistemului de transport public prin achiziționarea a 6 autobuze electrice, modernizarea a 30 de autobuze aflate în circulație, 6 stații electrice de încărcare lentă, 5 stații de transport public modernizate;

- Amenajarea a 12 intersecții semaforizate.

- Construire Parcare Park and Ride în zona Ștrandului Olimpic – 230 locuri parcare.

- Sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate de închiriere a bicicletelor Drobeta VELOCITY: 21 stații de biciclete; 240 biciclete inteligente; 5 biciclete pentru seniori; 5 biciclete pentru persoane cu dizabilități.

- Crearea pistelor pentru bicicliști – lungime totală pistă de biciclete: 7,522 m.

„De când am devenit primar am avut tot timpul în vedere atragerea de fonduri europene pentru Drobeta Turnu Severin. Uniunea Europeană îți dă acești bani, dar și tu ca unitate administrativă trebuie să faci proiecte. Am reușit să depunem aceste proiecte, iar astăzi, alături de ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, semnăm aceste 6 contracte în valoare de 27,5 milioane de euro, proiecte de mobilitate urbană care în următorii ani vor schimba radical municipiul Drobeta Turnu Severin. Mă refer la drumuri, parcuri, piste de biciclete și altele care vor transforma radical municipiului Drobeta Turnu Severin”, a declarat Marius Screciu.

 


Galerie foto

Primarul Marius Screciu a semnat, ASTĂZI, mai multe contracte cu finanţare europeană în valoare de aproape 28 de milioane de euro, pentru municipiul DROBETA TURNU SEVERIN!


Urmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus