News Mehedinti

Primăria Drobeta Turnu Severin a participat la un seminar în Maribor, Slovenia privind sistemele inteligente de gestionare a deșeurilor:

Primăria Drobeta Turnu Severin a participat la un seminar în Maribor, Slovenia privind sistemele inteligente de gestionare a deșeurilor: "Proiectul WINPOL"

Data: 23-5-2019

Zilele acestea, o delegație din partea Primăriei Drobera Turnu Severin a fost prezentă la un seminar organizat în Maribor, Slovenia, unde s-a discutat despre sistemele inteligente de gestionare a deșeurilor practicate de mai multe orașe și regiuni din Europa.

Informațiile din cadrul seminarului pot fi utilizate pentru a optimiza colectarea deșeurilor, pentru a îmbunătăți analiza și elaborarea de politici în domeniul deșeurilor și a oferi feedback cetățenilor pentru a-și orienta comportamentul în direcția dorită. Deja astăzi, orașele și regiunile din Europa fac acest lucru, dar pot realiza și mai mult prin colaborare. Acesta este rezultatul primului seminar al proiectului WINPOL, unde experții europeni au făcut schimb de bune practici și au identificat primele oportunități de colaborare.

Pe 14 mai 2019 a avut loc prima sesiune de seminarii privind inovarea în domeniul deșeurilor a debutat în cadrul proiectului WINPOL finanțat de UE. Acest eveniment a fost găzduit de compania Snaga, societatea publică de gestionare a deșeurilor din orașul Maribor, și s-a axat pe colectarea și utilizarea informațiilor pentru optimizarea gestionării deșeurilor. A reunit parteneri de proiect și părțile interesate locale pentru a face schimb de bune practici relevante existente pe teritoriile lor. Experiențe suplimentare au fost aduse de experți externi invitați de ACR+, partenerul consultativ al proiectului.

Mai mult de 10 practici, interesante și inspirate atât pentru partenerii de proiect, cât și pentru experții externi, au fost prezentate în timpul seminarului, care face parte din faza "Învățare interregională" a proiectului. Această etapă este destinată partenerilor WINPOL în vederea schimbului, identificării bunelor practici și elaborării planurilor de acțiune privind transferul de experiențe relevante pe teritoriile lor. Astfel, întâlnirea a inclus și două vizite la instalațiile din Snaga: stația de sortare automată pentru deșeuri menajere și unul dintre cele trei centre de colectare situate în orașul Maribor. Seminarul are deja rezultate de succes, deoarece partenerul de proiect orasul Anvers, Belgia și doi dintre experții invitați de ACR+ : LIPOR - gestionarea publică a deșeurilor din regiunea Porto în Portugalia și orașul Amsterdam din Olanda - au identificat posibilități de colaborare și vor continua schimburile bilaterale.

În următoarele luni, partenerii vor continua să identifice bunele practici în pregătirea celui de-al doilea seminar tematic axat pe modele inovatoare de colectare, prevenire și reciclare, care urmează să aibă loc la sfârșitul toamnei 2019 și va fi găzduit de orașul Anvers. Între timp, actorii locali din teritoriile partenerilor se pot implica în proiectul WINPOL printr-o serie de evenimente organizate de parteneri.
Maribor, economie circulară în acțiune 
Întâlnirea proiectului WINPOL nu a fost singurul eveniment legat de economia circulară care se întâmplă în Maribor în această săptămână. În zilele de 16 și 17 mai 2019, Maribor găzduiește cea de-a 4-a ediție a conferinței Circular Change. Ambiția acestei ediții este trecerea la "mai puțină vorbă, mai multă acțiune", care traduce numeroasele rapoarte, date, orientări și alte documente existente în economia circulară în acțiuni concrete, colaborare radicală și povesti de succes scalabile.

Rolul Municipiului Drobeta Turnu Severin în cadrul parteneriatului

Primăria Drobeta Turnu Severin va oferi experiența acumulată în managementul deșeurilor la nivel urban, fiind specializată în experiențe de reciclare. Municipiul Drobeta Turnu Severin este foarte activ la nivel local in ceea ce priveste colectarea și încurajarea cetățenilor săi să participe activ la activitățile de gestionare a deșeurilor. Municipalitatea se așteaptă să obțină cunoștințe suplimentare despre echipamentele inteligente și politicile derivate prin aceasta prin intermediul proiectului
Proiectul WINPOL - Sisteme și politici inteligente pentru gestionarea deșeurilor - are drept scop promovarea și utilizarea echipamentului inteligent și a planificării derivate din acesta prin intermediul unor politici îmbunătățite de gestionare a deșeurilor, contribuind astfel la minimizarea deșeurilor în orașele și regiunile europene. Aflați mai multe informații despre proiect pewww.interregeurope.eu/winpo.


Galerie foto

Primăria Drobeta Turnu Severin a participat la un seminar în Maribor, Slovenia privind sistemele inteligente de gestionare a deșeurilor:
Primăria Drobeta Turnu Severin a participat la un seminar în Maribor, Slovenia privind sistemele inteligente de gestionare a deșeurilor:
Primăria Drobeta Turnu Severin a participat la un seminar în Maribor, Slovenia privind sistemele inteligente de gestionare a deșeurilor:


Urmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus