News Mehedinti

Pompierii au efectuat mai multe controale la agenţii comerciali din MEHEDINŢI

Pompierii au efectuat mai multe controale la agenţii comerciali din MEHEDINŢI

Data: 3-4-2018

Specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au efectuat, în intervalul 31 martie - 02 aprilie 2018, controale tematice inopinate la spaţiile comerciale şi unităţile de alimentaţie publică din judeţ, în scopul depistării şi înlăturării cauzelor potenţial generatoare de incendiu şi a altor nereguli specifice.

Inspectorii au verificat dacă sunt respectate, în teren, condiţiile de autorizare prevăzute în documentaţii - acolo unde a fost cazul, asigurându-se că numărul persoanelor prezente în spaţiile controlate nu depăşeşte valoarea de referinţă, iar căile de acces şi evacuare sunt menţinute libere pentru a facilita evacuarea în siguranţă a persoanelor care ar putea fi surprinse în interior din cauza producerii unor evenimente neprevăzute, dar şi pentru asigurarea intervenţiei operative a forţelor de intervenţie.  

Totodată, cadrele Inspecţiei de Prevenire au urmărit dacă sunt respectate condiţiile de exploatare a instalaţiilor ce echipează construcţiile, dotarea spaţiilor cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor şi dacă personalul responsabil cunoaşte măsurile şi regulile specifice de prevenire în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

 În urma acestor controale, au fost aplicate un număr de 15 avertismente şi 12 amenzi contravenţionale, în cuantum de 17600 de lei.

De asemenea, pompierii mehedinţeni au efectuat şi misiuni de recunoaştere la spaţiile comerciale, pentru a verifica viabilitatea documentelor operative şi pentru a le actualiza, astfel încât să poată interveni operativ şi eficient în sprijinul populaţiei, în cazul producerii unor evenimente nedorite.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus