News Mehedinti

Pe 24 iunie, la Pădurea Crihala va avea loc prima ediție a festivalului ”Bucură-te RomânIE”

Pe 24 iunie, la Pădurea Crihala va avea loc prima ediție a festivalului ”Bucură-te RomânIE”

Data: 13-6-2018

Pe 24 iunie la Pădurea Crihala din Drobeta Turnu Severin va avea loc prima ediție a festivalului ”Bucură-te RomânIE”, un proiect inițiat de către Organizația Femeilor Social Democrate, filiala Mehedinți, organizat în parteneriat cu Centrul Cultural ” Nichita Stănescu” și Muzeul Regiunii Porților de Fier.

Evenimentul se înscrie și în cadrul calendarului manifestărilor dedicate marcării anului Centenar. Evenimentul nu se bazează pe bani publici, căci nu este susținut financiar de nicio instituție publică. Festivalul va debuta la ora 19:30 cu un spectacolul folcloric la care și-au anunțat prezența interpreți consacrați ai muzicii populare din Mehedinți. Printre aceștia regăsim pe Nina Predescu, Anica Ganțu, Emilia Dorobanțu, Sanda Argint și Angela Magheru. Orchestrația va fi asigurată de Ansamblul Profesionist ” Danubius”.

Pe scena de la pădurea Crihala vor urca și membrii grupului ” Oltenași și Oltencuțe”, coordonați de Sița Novac, iar 100 de ii autentice din colecții private vor fi prezentate publicului spectator spunând povestea celei mai îndrăgite piese a portului popular românesc.  descoperamehedinti.ro


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus