News Mehedinti

Miercuri 13 iunie la Teatrul din Severin va avea loc Centenarul ,,Marea Unire - 100 de ani,, și Festivalul Transfrontalier de Poezie „Porni Luceafărul” – ediţia a VI-a

Miercuri 13 iunie la Teatrul din Severin va avea loc Centenarul ,,Marea Unire - 100 de ani,, și Festivalul Transfrontalier de Poezie „Porni Luceafărul” – ediţia a VI-a

Data: 12-6-2018

Miercuri, 13 iunie, la ora 10:00, în sala "Grigore Cerchez" a Palatului Culturii "Teodor Costescu”, vă invităm să participaţi la Centenarul "Marea Unire – 100 de ani" şi Festivalul Transfrontalier de Poezie „Porni Luceafărul” – ediţia a VI-a, eveniment organizat de Palatul Culturii "Teodor Costescu”, Episcopia Severinului şi Strehaiei, Centrul Cultural ,,Nichita Stănescu” şi Fundaţia Culturală „Lumina”.

Programul manifestărilor este următorul:

1.TE-DEUM al Corului Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei

2.Simpozionul ,,Mehedinţiul în anul Centenarului. Mărturii, oameni şi fapte”.
Comunicări: prof. univ. dr. Gheorghe Rancu, prof. dr. Tudor Răţoi, prof. dr. Mite Măneanu, prof. dr. Florian Copcea.

Vernisajul Expoziţiei de fotografie de epocă (de la Marea Adunare Naţională Alba Iulia-1918 şi de pe frontul Primului Război Mondial).

Lansarea volumului omagial ,,Mehedinţiul în anul Centenaru-lui.Mărturii, oameni şi fapte”.

Acordarea unor ,,Diplome de Excelenţă”.

3. Festivalul de Poezie ,,Porni Luceafărul”, ediţia a VII-a.
* Vernisaj Expoziţie ,,Medalii Eminescu”
* "Premiile Eminescu” pentru creaţie: Emanuela Buşoi, Mădălina Olteanu, Anna Eichert, Ela Bălescu.
* Lansarea revistei "Vorba Noastră" nr. 5-6/ 2018.Vorbesc: prof. univ. Ioan Lascu, Constantin Pădureanu, Titu Dinuţ, Dana Zaharia.
* Deschiderea Cenaclului literar ,,HYPERION”

Alocuţiuni:
-PS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.
- Pr. Vicar Mihai Zorilă
- Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.
- Prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea
- Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu
Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus