News Mehedinti

Marţi, 13 februarie, Ziua Informării Preventive

Marţi, 13 februarie, Ziua Informării Preventive

Data: 12-2-2018

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu anul 2011, s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, la nivel naţional se organizează Ziua Informării Preventive.

Sărbătorită sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, Ziua Informării Preventive va fi marcată şi de inspectoratul nostru printr-o serie de activităţi.

Specialiştii Inspecţiei de Prevenire şi cei ai Serviciului de Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor vor fi în mijlocul elevilor din unităţile de învăţământ de pe raza comunelor Malovăţ şi Obârşia de Câmp pentru a susţine lecţii deschise şi a desfăşura exerciţii privind cunoaşterea tipurilor de riscuri prezente la nivelul comunităţii, a regulilor şi măsurilor adoptate pentru reducerea efectelor manifestării lor, precum şi a modului de comportare înainte, pe timpul şi după producerea acestora.

De asemenea, în cadrul campaniei naţionale “Împreună pentru siguranţă”, pompierii le vor reaminti, nu doar elevilor, ci şi cetăţenilor din cele două comune, importanţa respectării regulilor şi măsurilor de prevenire a incendiilor pe timpul sezonului rece, ajutându-i să conştientizeze riscurile la care se expun atunci când nu respectă măsurile de siguranţă.

Totodată, toate subunităţile noastre îşi vor deschide porţile, dând posibilitatea celor interesaţi să cunoască misiunile inspectoratului nostru, tehnica de intervenţie a pompierilor militari, dar şi accesoriile folosite de aceştia în sprijinul cetăţenilor,  pentru salvarea vieţii, a bunurilor materiale, dar şi a mediului.

În procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă, cetăţeanul rămâne o verigă importantă, ocupând un rol determinant. Prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, oricare dintre noi putem fi mai responsabili, atât în  relaţiile cu familia şi comunitatea, dar şi cu mediul înconjurător. Astfel, vom reuşi să diminuăm pierderile de vieţi omeneşti, de bunuri materiale şi vom fi mai pregătiţi pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă.

Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!

                  COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus