News Mehedinti

 Marcin Wilczek, ambasadorul Republicii Polone în România, s-a aflat într-o VIZITĂ DE LUCRU în Drobeta Turnu Severin

Marcin Wilczek, ambasadorul Republicii Polone în România, s-a aflat într-o VIZITÄ‚ DE LUCRU în Drobeta Turnu Severin

Data: 15-5-2018

Autorităţile locale ÅŸi judeÅ£ene au primit, astăzi, viita  ExcelenÈ›ei Sale, Marcin Wilczek, ambasadorul Republicii Polone în România, care s-a aflat în Drobeta-Turnu Severin.

 
La discuțiile care s-au purtat la Palatul Administrativ a participat domnul Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, primarul Marius Screciu, prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, domnul Nicolae Tudorescu.

,,I-am transmis ExcelenÈ›ei Sale că judeÈ›ul nostru este pregătit să atragă atât investitori polonezi, dar È™i de altă naÈ›ionalitate, existând toate condiÈ›iile È™i sprijinul necesar dezvoltarii investiÈ›ionale la nivelul judeÈ›ului MehedinÈ›i. Pe de altă parte, am constatat la ExcelenÈ›a Sa un interes deosebit în ceea ce priveÈ™te agricultura judeÈ›ului nostru, aici existând terenuri pretabile unor investiÈ›ii de succes în diverse sectoare agricole. Am discutat È™i probleme legate de descentralizare È™i regionalizare, ne-a fost prezentat modelul polonez în sensul că, la momentul 1989, organizarea teritorială a Poloniei era oarecum asemănătoare cu a Romaniei, în judeÈ›e, ulterior Polonia adoptând o nouă formă de organizare teritorială, anume regiunile. Regionalizarea este o variantă de organizare teritorială a României, care se intenÈ›ionează a fi implementată în viitor, la iniÈ›iativa domnului preÈ™edinte Liviu Dragnea, pe considerentul că regiunile ar elimina birocraÈ›ia, administrarea ar fi mult mai facilă È™i, cel mai important, ar atrage mai multe fonduri pentru proiecte de anvergură. 
Din punctul meu de vedere, a fost o întrevedere care a deschis perspectivele întăririi cooperării economice dintre judeÈ›ul MehedinÈ›i È™i Polonia, aceasta având deja un fundament istoric, prin prisma refugiaÈ›ilor găzduiÈ›i în MehedinÈ›i în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Fondul constructiv al discuÈ›iilor mă determina să sper într-o fructuoasă colaborare viitoare, cu impact asupra dezvoltării economice a judeÈ›ului MehedinÈ›i,, a declarat preÅŸedintele CJ MehedinÅ£i, Aladin Georgescu.