News Mehedinti

 Marcin Wilczek, ambasadorul Republicii Polone în România, s-a aflat într-o VIZITĂ DE LUCRU în Drobeta Turnu Severin

Marcin Wilczek, ambasadorul Republicii Polone în România, s-a aflat într-o VIZITĂ DE LUCRU în Drobeta Turnu Severin

Data: 15-5-2018

Autorităţile locale şi judeţene au primit, astăzi, viita  Excelenței Sale, Marcin Wilczek, ambasadorul Republicii Polone în România, care s-a aflat în Drobeta-Turnu Severin.

 
La discuțiile care s-au purtat la Palatul Administrativ a participat domnul Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, primarul Marius Screciu, prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, domnul Nicolae Tudorescu.

,,I-am transmis Excelenței Sale că județul nostru este pregătit să atragă atât investitori polonezi, dar și de altă naționalitate, existând toate condițiile și sprijinul necesar dezvoltarii investiționale la nivelul județului Mehedinți. Pe de altă parte, am constatat la Excelența Sa un interes deosebit în ceea ce privește agricultura județului nostru, aici existând terenuri pretabile unor investiții de succes în diverse sectoare agricole. Am discutat și probleme legate de descentralizare și regionalizare, ne-a fost prezentat modelul polonez în sensul că, la momentul 1989, organizarea teritorială a Poloniei era oarecum asemănătoare cu a Romaniei, în județe, ulterior Polonia adoptând o nouă formă de organizare teritorială, anume regiunile. Regionalizarea este o variantă de organizare teritorială a României, care se intenționează a fi implementată în viitor, la inițiativa domnului președinte Liviu Dragnea, pe considerentul că regiunile ar elimina birocrația, administrarea ar fi mult mai facilă și, cel mai important, ar atrage mai multe fonduri pentru proiecte de anvergură. 
Din punctul meu de vedere, a fost o întrevedere care a deschis perspectivele întăririi cooperării economice dintre județul Mehedinți și Polonia, aceasta având deja un fundament istoric, prin prisma refugiaților găzduiți în Mehedinți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Fondul constructiv al discuțiilor mă determina să sper într-o fructuoasă colaborare viitoare, cu impact asupra dezvoltării economice a județului Mehedinți,, a declarat preşedintele CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu.


Galerie foto

 Marcin Wilczek, ambasadorul Republicii Polone în România, s-a aflat într-o VIZITĂ DE LUCRU în Drobeta Turnu Severin


Urmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus