News Mehedinti

La aproape 107 ani, Titu Stoicheci din HUSNICIOARA, ultimul jandarm supraviețuitor al bătăliei de la Stalingrad, a ÎNCETAT din VIAŢĂ

Data: 23-10-2017

Jandarmeria Română aduce un ultim omagiu generalului de brigadă Titu Stoicheci, încetat din viață vineri, 20.10.2017, la vârsta de 106 ani și 10 luni.

A privit de nenumărate ori moartea în față, dar a rămas fidel uniformei și nu s-a ferit din calea pericolului. S-a născut la data de 9 ianuarie 1911 în comuna mehedințeană Husnicioara. În anul 1933 a absolvit Școala Militară de Ofițeri de Infanterie de la Ploiești, iar trei ani mai târziu a fost avansat la gradul de sublocotenent.

A luptat la Odessa, dar și la Stalingrad, unde a avut loc cea mai sângeroasă bătălie din istoria omenirii. În anul 1943, după ce a fost avansat la gradul de locotenent, a fost concentrat în cadrul Legiunii de Jandarmi Gorj, iar în anul 1947 a fost avansat la gradul de căpitan pentru rezultate excepționale.

După ce a fost trecut în rezervă, a fost învățător la Școala de la Zegaia până în anul 1971. După anul 1990, participarea la cea de a doua conflagrație mondială i-a fost răsplătită cu avansarea treptată la gradele de maior, locotenent colonel și colonel, pentru ca, la data de 01.12.2013, prin decret prezidențial, cariera să îi fie încununată cu avansarea la gradul de general de brigadă în retragere.

Foto: Justin Stăvaru/ AGERPRES, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dolj.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus