News Mehedinti

  În luna ianuarie, peste 700 de jandarmi au acționat la nivelul judeţului MEHEDINŢI pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor

În luna ianuarie, peste 700 de jandarmi au acÈ›ionat la nivelul judeÅ£ului MEHEDINÅ¢I pentru creÅŸterea gradului de siguranţă a cetăţenilor

Data: 15-2-2018

Activitățile desfășurate È™i rezultatele obÈ›inute în cursul lunii ianuarie, precum È™i o analiză privind recrutarea  candidaÈ›ilor pentru concursurile de admitere organizate în institutiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, au fost temele dezbătute în cadrul conferinÈ›ei de presă  organizate joi, 15 martie a.c.,  la sediul unității.

În luna ianuarie, peste 700 de jandarmi au acÈ›ionat   la nivel judeÅ£ean pentru creÅŸterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, însumând un număr de 584  misiuni de asigurare  È™i menÈ›inere a ordinii publice.  575 patrule mixte au acÈ›ionat  atât în mediul urban cât si în mediul rural È™i au fost executate  9 misiuni de asigurare a ordinii publice(cu ocazia evenimentelor cultural-artistice, evenimentelor sportive, comemorative È™i religioase).

Ca urmare a misiunilor executate, au fost constatate  12  infracÈ›iuni în mod independent de către jandarmi È™i 5 infracÈ›iuni   în cooperare cu efective ale  PoliÈ›iei.

Au fost  aplicate  111 sancÅ£iuni contravenÅ£ionale  pentru nerespectarea normelor de convieÅ£uire socială, din care 37 avertismente scrise ÅŸi 74 amenzi contravenÈ›ionale. Valoarea  sancÈ›iunilor se ridică la suma de 28800 lei.

Pe linia prevenirii faptelor antisociale au fost desfășurate un număr de 5 acÈ›iuni preventive  în incinta È™i în proximitatea  unităților È™colare, subscrise campaniei  ,,Școli în siguranță”.

În urma campaniei de promovare a ofertei educaÈ›ionale, desfăsurate de lucratori din cadrul Serviciului Resurse Umane pentru admiterea în instituÈ›iile de învățământ care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, au fost  depuse un număr de 71 de dosare (10 pentru Academia de PoliÈ›ie È™i 61 pentru È™colile militare de subofiÈ›eri). O tânără a fost admisă la Academia de PoliÈ›ie  È™i 36 tineri(7 fete È™i 29 băieÈ›i) urmează în prezent cursurile   È˜colii  Militare de SubofiÈ›eri ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani.  

În perioada 08.01-30.03.2018,  în cadrul  Jandarmeriei MehedinÈ›i  se află în stagiul de practică 18 elevi  din Școala Militară de SubofiÈ›eri de la Drăgășani.