News Mehedinti

Dreptul la replică al președintelui PNL Mehedinți, Virgil Popescu, la materialul privind reținerea lui pentru 24 de ore - Acesta recunoaște că a fost reținut însă nu de către PNA, ci de către IPJ Mehedinți

Dreptul la replică al preÈ™edintelui PNL MehedinÈ›i, Virgil Popescu, la materialul privind reÈ›inerea lui pentru 24 de ore - Acesta recunoaÈ™te că a fost reÈ›inut însă nu de către PNA, ci de către IPJ MehedinÈ›i

Data: 21-2-2016

PublicaÈ›ia News MehedinÈ›i îÈ™i cere scuze pentru inadvertenÈ›a È™i greÈ™eala apărută în materialul „PreÈ™edintele PNL MehedinÈ›i, Virgil Popescu, îÈ™i doreÈ™te funcÈ›ia de ministru al Economiei, în condiÈ›iile în care a fost reÈ›inut în trecut, 24 de ore pentru infracÈ›iunile de fals, uz de fals, È™antaj È™i delapidare”, unde s-a precizat că ,,Virgil Popescu a fost reÈ›inut 24 de ore, în urmă cu câÈ›iva ani, de către PNA cum era pe timpuri (Procurorii Parchetului NaÈ›ional AnticorupÈ›ie) pentru fals, uz de fals, È™antaj È™i delapidare,,. În realitate, potrivit domnului Virgil Popescu, acesta a fost reÈ›inut 24 de ore, în mod abuziv, de I.P.J. MehedinÈ›i, propunerea nefiind însuÈ™ită de Parchetul de pe lângă Tribunalul MehedinÈ›i.

Redăm mai jos dreptul la replică al preÈ™edintelului PNL MehedinÈ›i, Virgil Popescu, transmis pe adresa de mail a redacÈ›iei News MehedinÈ›i, prin avocata dânsului.

,,Articolul publicat la data de 20.02.2012, pe platforma media www.news-mehedinti.ro, sub titlul: „PreÈ™edintele PNL MehedinÈ›i, Virgil Popescu, îÈ™i doreÈ™te funcÈ›ia de ministru al Economiei, în condiÈ›iile în care a fost reÈ›inut în trecut, 24 de ore pentru infracÈ›iunile de fals, uz de fals, È™antaj È™i delapidare”, contine informatii eronate si tendentioase cu privire la persoana domnului Virgil Popescu.

În virtutea dreptului la replică, vă transmitem, mai jos punctul de vedere al domnului Virgil Popescu, cu privire la subiect, precum ÅŸi solicitarea de a-l publica, pentru a rectifica informaÅ£iile eronate prezentate de dumneavoastra.

De asemenea, va solicitam retragerea articolului, la care facem referire, in termen de 24 de ore, de pe pagina de internet si de pe contul de facebook al publicatiei dumneavoastra, in caz contrar, urmand a ne adresa instantei de judecata.

Domnul Virgil Popescu dezminte informaÅ£ia publicată de www.news-mehedinti.ro, conform căreia  “a fost reÈ›inut 24 de ore, în urmă cu câÈ›iva ani, de către PNA cum era pe timpuri (Procurorii Parchetului NaÈ›ional AnticorupÈ›ie) pentru fals, uz de fals, È™antaj È™i delapidare”.

Precizam că, in anul 2001, in urma unui dosar fabricat la comanda politica, domnul Virgil Popescu a fost retinut 24 de ore, in mod abuziv, de I.P.J. Mehedinti, propunerea nefiind insusita de Parchetul de pe langa Tribunalul Mehedinti.

La acea vreme, acuzatiile nefondate, aduse la adresa domnului Virgil Popescu, se refereau la presupuse infractiuni de santaj si inselaciune.

Prin Ordonanta din data de 02.07.2001 a Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti, s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala, pentru infractiunile de inselaciune si santaj, prev. de art. 215 si art. 194 din Codul Penal. Solutia de scoatere de sub urmarire penala a fost data in baza art. 10 lit. d Cod Procedura Penala, deoarece nu au fost intrunite elementele constitutive ale infractiunilor mentionate.

Mentionam ca, in anul 2001, retinerea se facea de politie (care era sub influenta politica a P.S.D., la acea data) iar masura arestarii se lua de procuror.

Scopul acestui dosar fabricat, a fost, inlaturarea domnului Virgil Popescu din functia de director al PETROM Mehedinti (pentru acest lucru trebuia inceputa urmarirea penala), scopul fiind atins prin inlocuirea acestuia cu domnul Duicu Adrian (membru al P.S.D.).

De asemenea, precizam ca, domnul Virgil Popescu nu a fost cercetat niciodata de Parchetul National Anticoruptie sau pentru alte infractiuni de fals, uz de fals sau delapidare, asa cum, in mod tendentios se arata in articolul publicat de d-voastra.

Va reamintim comportamentul politiei, de la acea vreme, intr-un alt caz, in care, domnul Mugur Ciuvica a fost ridicat de pe strada fara mandat, in celebrul dosar Armagedon si eliberat a doua zi, fiind un personaj incomod pentru regimul de atunci. https://ro.wikipedia.org/wiki/Armagedon

Mai mult, in anul 2007, domnul Virgil Popescu a ocupat functia de Secretar de Stat la Cancelaria Primului-Ministru iar in anul 2013, a ocupat functia de Secretar de Stat la Ministerul Economiei, coordonand comertul exterior al Romaniei, fiind verificat de organele abilitate ale statului pentru a putea ocupa aceste functii de demnitate publica.

In consecinta, aspectele publicate de dumneavoastra, sunt prezentate in mod tendentios, incalcand principiile de etica si deontologie profesionala ale jurnalistului,,.

Cu stima,VIRGIL POPESCUprin avocat Florina Vatasescu