News Mehedinti

Ard pădurile din cauza arşiţei, intervenţie cu elicopterul în Mehedinţi. 3 hectare de litieră şi coronament, mistuite de flăcări

Ard pădurile din cauza arşiţei, intervenţie cu elicopterul în Mehedinţi. 3 hectare de litieră şi coronament, mistuite de flăcări

Data: 7-8-2017

Incendiu de proporţii în Mehedinţi. Trei hectare de pădure au luat foc. Mai multe autospeciale ale ISU Mehedinţi sunt la faţa locului.

Un incendiu putenic a izbucnit, duminică, în apropierea localităţii Sviniţa, din judeţul Mehedinţi. Flăcările au cuprins, potrivit primelor evaluări ale pompierilor, aproximativ trei hectare de litieră şi coronament, într-o pădure de foioase. 30 de pompieri intervin cu şase autospeciale şi, de asemenea, în zonă se intervine cu un elicopter pentru stingerea focului pe cale aeriană, dar şi pentru efectuarea recunoaşterii regiunii unde semanifestă incendiul.

În sprijinul salvatorilor mehedinţeni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus măsura suplimentării echipajelor din zonă cu 16 pompieri din judeţul Dolj şi 16 pompieri din judeţul Caraş-Severin, precum şi cu un centru mobil de comandă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, scrie news.ro.

Duminică dimineaţă, pompierii mehedinţeni care erau în misiune în Parcul Natural Domogled pentru stingerea focului izbucnit cu trei zile în urmă au fost redirecţionaţi către comuna mehedinţeană Sviniţa, unde a izbucnit un incendiu puternic în zona litierei din apropierea localităţii, aflată în Defileul Cazanele Dunării.

Potrivit lui Flavius Iscru, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi, în Parcul Natural Domogled nu există pericolul extinderii incendiului, aici fiind înregistrate trei focare izolate.

Incendiul din Parcul Natural Domogled a izbucnit, joi dimineaţă, când pompierii mehedinţeni au identificat doar un singur focar. La faţa locului, au fost trimise două autospeciale cu apă şi spumă, focul fiind vizibil din DN 67D.

La mijlocul lunii iulie, un incendiu de pădure a izbucnit în Parcul Naţional Domogled, judeţul Mehedinţi, zeci de pompieri şi lucrători silvici intervenind pentru stingerea focului, acţiunea fiind încheiată complet în 22 iulie. La intervenţie a participat şi un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere "Bambi-Bucket".

În Mehedinţi, se înregistrează temperaturi extrem de ridicate, în jurul valorii de 40 de grade, judeţul fiind, alături de judeţul Dolj, sub avertizare cod roşu de caniculă. rtv.net


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus