News Mehedinti

 Mehedinţiul, printre zonele invizibile din punct de vedere al AFACERILOR

Mehedinţiul, printre zonele invizibile din punct de vedere al AFACERILOR

Data: 8-1-2018

Economia locală este de­pen­dentă de Bucureşti şi de cele mai dez­voltate ze­ce judeţe, pe când zo­nele mai puţin dezvoltate precum Mehedinţi, Caraş-Severin sau Teleorman sunt „deşert“ pentru business.

Se poate remarca însă că în ultimii ani depen­den­ţa de Bucureşti a busi­nes­sului local scade, iar ju­de­ţele în care s-au făcut in­vestiţii devin din ce în ce mai vizibile pe harta eco­nomică a României.

Unsprezece judeţe au înregistrat cel puţin o dublare a cifrei de afa­ceri în pe­rioada 2008-2016.

După Bucureşti, cele mai pu­ternice companii sunt cele din Ilfov şi Timiş.

♦ În 16 judeţe cifra de afaceri a companiilor nu trece de 10 mld. lei, cât vinde Kaufland, cel mai mare retailer, într-un an, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

♦  Capitala este în continuare cel mai puternic pol de business din România, cu o cifră de afaceri a companiilor de 488 mld. lei în 2016, respectiv 37% din tot businessul românesc.

♦ Cifra de afaceri a companiilor din Capitală a scăzut cu 29% faţă de 2008. Numărul lor a rămas constant la 143.000 de societăţi.

♦  Datele se referă la firmele care au sediul social în Capitală. Multe dintre aceste companii, în special cele din comerţ, au însă operaţiuni la nivel naţional, astfel că valoarea rulajului se referă la operaţiunile derulate de aceste firme în mai multe judeţe ale ţării.

♦ Creşterea businessului local a venit exact acolo unde au fost investiţii. Mai exact, cele mai puternice zece judeţe (cu excepţia Capitalei) aveau în 2008 o contribuţie de numai 18% în businessul local, de două ori mai mică decât în 2016.

♦  Cele mai puternice zece judeţe după Bucureşti adună afaceri de 461 mld. lei în acelaşi an, o pondere de 35% în total. La polul opus, cele mai sărace zece judeţe au companii cu vânzări anuale de numai 56 mld. lei (4% din total).

♦  Judeţele de la coada clasamentului şi-au menţinut ponderea în business în perioada 2008-2016 la doar 3-4%.

♦ În perioada 2008-2016 cifra de afaceri totală a companiilor din România a crescut cu 19% în lei, la 1.300 mld. lei (285 mld. euro). Zf.ro

 

 

 

 

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus