News Mehedinti

 Primarul Marius Stoica sfidează un proiect important iniţiat de către consilierii PNL prin care se doreşte intrarea în LEGALITATE a BARCAGIILOR

Primarul Marius Stoica sfidează un proiect important iniţiat de către consilierii PNL prin care se doreşte intrarea în LEGALITATE a BARCAGIILOR

Data: 12-2-2018

Consilierii locali PNL au iniţiat un amplu proiect de hotărâre privind intrarea în legalitate a tuturor barcagiilor de pe raza municipiului Orşova, care efectuează transport pe Dunăre, cu ambarcaţiuni de agrement.

Este vorba despre un proiect privind eliberarea unei ,,Autorizaţii pe acces la ponton destinat activităţii comerciale de transport turişti cu ambarcaţiuni de agrement sau nave de pasageri,, proiect care însă nu s-a dorit a fi introdus pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de consiliu local, tocmai din cauza primarului Marius Stoica. Se pare că edilul orşovean sfidează intrarea în legalitate a barcagiilor şi nu doreşte să reglementeze această problemă.

,,Nu s-a vrut suplimentarea ordinii de zi. Din discuţiile mele cu consilieriii ALDE si PSD, domnul primar Marius Stoica, le-ar fi impus acestora să nu voteze suplimentarea ordinii de zi cu proiectul iniţiat de PNL. Cunosc de asemenea şi faptul că însuşi primarul Stoica are un proiect făcut de domeniul public, privind aceeaşi problemă, care de mai bine de şase luni stă în sertarul primăriei. În ultima perioadă s-a creat un adevărat haos în oraş iar barcagii au ajuns să taie din balustrada falezei după bunul plac. Atât consilierii, cât şi cetăţenii acestui oraş ne dorim să avem un agrement de calitate, o zonă special amenajată pentru acest lucru. Sportivii sunt în pericol, dar şi turiştii care aleg să se plimbe cu bărcile pe Dunăre, deoarece la nivelul Consiliului Local şi a Primăriei Orşova nu se ia o decizie tranşantă în acest sens. O taxă unică pentru barcagii ar putea aduce venituri considerabile Consiliului Local Orşova. Noi suntem dispuşi să mai aducem câteva reglementări şi amendamente la acest proiect, pentru ca el să fie în beneficiul tuturor, dar atâta timp cât suntem împiedicaţi de primar, nu putem face nimic,, a declarat doamna Camelia Ianculovici, consilier local PNL şi totodată preşedintele PNL Orşova.

La rândul lor, barcagii şi doresc şi ei să facă un agrement civlizat şi să intre în legalitate cu afacerea lor. În ultima perioadă a crescut considerabil numărul celor care fac transport pe Dunăre cu ambarcaţiuni de agrement, de aceea ar fi păcat să se obstructioneze acestă afacere. Proprietarii de bărci din oraş aşteaptă o hotărâre în acest sens, pentru ca toată lumea să intre în legalitate totală în vederea desfăşurării activităţii în cele mai bune condiţii.

,,Încă din data de data de 07.11.2017, a fost depus la Primaria Municipiului Orsova ,un proiect initiat de mine prin care se solicita implicarea efectiva a autoritatilor in dezvoltarea turismului local. Consider oportuna orice propunere a operatorilor care desfasoara activitati de agrement si a oricarui cetatean interesat, care ar putea sa duca la imbunatatirea acestui proiect. Astept implicarea domnului primar, a aparatului de specialitate (urbanism, juridic, contabilitate, domeniul public) si introducerea cat mai rapida a proiectului pe ordinea de zi,, a adăugat doamna Camelia Ianculovici.

 

 

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus