News Mehedinti

Primarul Marius Screciu a primit asigurări din partea miniştrilor şi a Guvernului că SEVERINUL va avea CĂLDURĂ în această IARNĂ!

Primarul Marius Screciu a primit asigurări din partea miniştrilor şi a Guvernului că SEVERINUL va avea CĂLDURĂ în această IARNĂ!

Data: 11-9-2018

Problema agentului termic la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin este în continuare prioritară pentru primăria oraşului. În acest sens, primarul Marius Screciu, a participat la mai multe întâlniri la Bucureşti, unde a stat de vorbă atât cu Liviu Dragnea, cât şi cu ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici şi cu vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice care l-au asigurat pe edilul Severinului, că cetăţenii vor avea căldură în această iarnă şi că se vor găsi soluţii pentru primirea banilor necesari.

Iarna trecută, pentru asigurarea agentului termic, Primăria a cheltuit undeva la la 70% din bugetul total al instituţiei.

,,Sunt obligat să asigur confortul termic al severinenilor. Am primit si ajutorul Guvenrului, însă foarte mulţi bani au fost cheltuiţi din bugetul propriu. De ce vorbim de atat de multi bani? Pentru ca suntem obligati sa platim chirii pentru cazanele de la RAAN si functionam cu pacura care este destul de scumpa, avem pierderi mostenite foarte mari si de aici si suma mare pe care Primaria o suporta. M-am intalnit cu ministrul Finantelor Publice, cu domnul Dragnea, cu domnul Paul Stanescu si am primit asigurari ca Severinul va avea sprijinul necesar sa nu ramana fara agent termic in aceasta iarna. Primăria a facut in aceasta vara unele modificari tehnice si acum lucram pe retea si in punctele termice unde au fost probleme. Am reparat si acele contoare cu care am avut probleme la asociatiile de locatari. Vrem sa incepem probele dupa 1 octombrie, sa vedem daca avem probleme pe retea. Solutii trebuie gasite pentru anii viitori. Prima veste buna am avut-o vara aceasta, caci am castigat procesul cu firma care trebuia sa asigure agentul termic. Mi-am dat seama din primul an de mandat că aceasta firma nu poate duce la îndeplinire construcţia unei centrale. Am reziliat contractul si am câştigat in instanta. In prezent suntem in discutii cu alte doua firme care ar fi dispuse sa investeasca in Severin. O sa urmeze o licitatie, oamenii sunt seriosi, au experienta si mai ales banii necesari pentru a investi. Eu sper ca de anul viitor, macar temporar sa asiguram agentul termic din alta sursa,, a declarat primarul Marius Screciu, aseara, invitat special la emisiunea Televeziunii RTS.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus