News Mehedinti

Prima zi de lucru, prima măsură luată ca manager al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș de către Adrian Cican! Șefii de secții au fost destituiți în masă și au fost desemnați alții până la concursul pe posturi!

Prima zi de lucru, prima măsură luată ca manager al Spitalului Municipal de Urgență din CaransebeÈ™ de către Adrian Cican! Șefii de secÈ›ii au fost destituiÈ›i în masă È™i au fost desemnaÈ›i alÈ›ii până la concursul pe posturi!

Data: 15-10-2019

Printre cei care au avut de suferit după decizia-fulger a managerului este È™eful secÈ›iei de Chirurgie, Gheorghe Borcean, preÈ™edinte al Colegiului Medicilor din România. „Nu comentez decizia noului manager. AÈ™teptăm să vedem cum se vor aplica aceste măsuri…, îi urez succes”, a menÈ›ionat medicul chirurg Borcean.

Reamintim că Gheorghe Borcean a fost director al spitalului ani de-a rândul È™i este cel care a criticat în repetate rânduri măsurile pe care primarul Felix Borcean a dorit să le implementeze la unitatea medicală ca aducătoare de fonduri la buget. Printre acestea, redeschiderea ambulatoriului din cadrul spitalului.

Această măsură a fost anunÈ›ată ca fiind aplicabilă de astăzi de către noul manager. „Am schimbat toÈ›i È™efii de secÈ›ie ca să nu existe discuÈ›ii, însă a trebuit să È›inem seama È™i de anumite criterii impuse de lege, astfel că la unele secÈ›ii au rămas aceeaÈ™i È™efi de secÈ›ie. Mă refer la ATI, Neurologie, Pneumologie È™i Pediatrie. Au fost schimbaÈ›i È™efii de secÈ›ii de la UrgenÈ›e, Aida Bâldea cu Dorin Alexandru Buzdugan, la Chirurgie, Gheorghe Borcean cu Nicolae Miculescu, de la care se aÈ™teaptă acceptul pentru că este în concediu, la Cardiologie, Margareta Muntean cu Mihai Ghimboașă. La Ginecologie este Ramona Anderca, la Interne este de azi È™ef de secÈ›ie medicul Mădălina Căprariu. ToÈ›i sunt numiÈ›i interimar până la concursul pe post, concurs imperios necesar, unul dintre criteriile impuse de lege pentru acreditarea spitalului”, ne-a declarat managerul Adrian Cican.

Noul manager a pus deja mâna pe bisturiu pentru reducerea cheltuielilor. De la 1 noiembrie se reziliază contractele angajaÈ›ilor cu firma de telefonie mobilă, astfel, spitalul nu mai plăteÈ™te abonamentele lunare la 100 de numere. De asemenea, o firmă de IT deja a donat 15 calculatoare spitalului, iar restul până la 40 de computere vor fi achiziÈ›ionate de spital în rate, cu setul complet de program operaÈ›ional care este la jumătate de preÈ› față de ce plătea până azi spitalul pe un alt sistem de operare. Laboratorul de analize medicale se internalizează È™i este gata curând, iar ambulatoriul va lucra în paralel o perioadă scurtă până când se vor întocmi toate documentele necesare. Adică se realizează contractele avute de medici ca È™i cabinet individual È™i se încheie contracte noi cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru cabinetele care vor deservi pacienÈ›ii. De data asta, toate încasările vor intra în bugetul spitalului!

„Am început în forță pe mai multe paliere pentru că trebuie să ne miÈ™căm repede È™i de aceea am să convoc È™i Consiliul de AdministraÈ›ie È™i am să le explic membrilor că funcÈ›ionează în afara legii È™i am să vin È™i în faÈ›a Consiliului Local cu propunerea de a intra în legalitate deoarece ce este acum este un abuz în sensul că legea prevede ca primarul să-È™i desemneze un membru în Consiliul de AdministraÈ›ie, Consiliul Local să aibă doi membri, spitalul un membru È™i DirecÈ›ia de Sănătate Publică un membru. Or, la spital, Consiliul de AdministraÈ›ie este format doar din consilieri locali È™i reprezentanÈ›i ai Primăriei, pe lângă managerul spitalului. Lucrul acesta trebuie reglementat”, a mai spus Adrian Cican.

În aceste zile, managerul se va întâlni cu o firmă specializată pentru îmbunătățirea staÈ›iei de oxigen a spitalului fără de care nu se poate funcÈ›iona. Întrebat de către Express de Banat dacă rămâne valabilă hotărârea sa de a candida la funcÈ›ia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin din partea Pro România, Adrian Cican ne-a răspuns: „Decomandată am de lucru la CaransebeÈ™, nu-mi trece prin minte altceva acum. Dar nu se È™tie niciodată, dacă treaba merge bine la CaransebeÈ™ È™i pun spitalul pe picioare, atunci mă gândesc la candidatură, dar dacă lucrurile nu se miÈ™că aÈ™a de repede È™i bine cum mi-aÈ™ dori nu pot pleca de la spital”, ne-a declarat noul manager al Spitalului Municipal de Urgență din CaransebeÈ™.

Sursa: https://expressdebanat.ro

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus