News Mehedinti

 Presedintele Coniliului Judetean Vaslui, Gheorghe Buzatu, UIMIT de deciziile pe care le ia colegul său, preşedintele Consiliului Judetean Mehedinţi, Aladin Georgescu: ,,Cum să fac ședință de consiliu la mare?! Nu se poate!,,

Presedintele Coniliului Judetean Vaslui, Gheorghe Buzatu, UIMIT de deciziile pe care le ia colegul său, preşedintele Consiliului Judetean Mehedinţi, Aladin Georgescu: ,,Cum să fac ședință de consiliu la mare?! Nu se poate!,,

Data: 10-8-2018

O anchetă jurnalistică a reporterilor de la G4media.ro –  Info-sud-est.ro a sifonat inca o dată imaginea domnului preşedinte PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu şi deopotrivă preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Pe lângă faptul că a convocat o şedinţă de CJ pe malul Mării Negre, la un hotel din Mamaia, preşedintele Aladin Georgescu, a mai ieşit în evidenţă prin cursurile de perfecţionare pe care le organizează în această perioadă pentru consilierii judeţeni şi o parte din funcţionarii publici ai instituţiei.

Potrivit anchetei G4media.ro, 100.000 de euro din bani publici costă distracția la mare pentru 92 de funcționari publici și 26 de consilieri județeni din Mehedinți, unul dintre cele mai sărace județe din România, veniți pe litoral sub pretextul participării la cursuri.

Aceștia vin cu rândul pe litoral, în Mamaia, Neptun, Costinești și Venus, câte o săptămână, la cursuri de perfecționare în ”managementul implementării proiectelor pe fonduri europene”. 25 de consilieri județeni din 30 și președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu (PSD), sunt cazați în aceste zile la Hotel Caraiman din Mamaia (3 stele) unii dintre ei veniți cu familiile.

În toiul cursurilor de perfecționare, Aladin Georgescu a convocat și o ședință de CJ pe data de 7 august, chiar în hotelul unde se țineau cursurile respective. De când se țin cursurile de perfecționare, CJ Mehedinți a pierdut 3 proiecte pe fonduri europene, prin urmare unii consilieri au decis să nu mai participe.

Cursurile, plătite din bugetul consiliului județean, sunt organizate anual, începând cu anul 2012. Însă, de când a început ”perfecționarea” angajaților și consilierilor, instituția condusă de Aladin Georgescu (PSD) a pierdut multe proiecte importante finanțate cu bani europeni.

”Consilierii care au participat la ședința de CJ de ieri erau deja aici pentru că participă la cursuri de perfecționare. N-am convocat eu de capul meu să facem ședința la Mamaia. Consilierii erau aici și aveam două proiecte de maximă urgență care trebuiau adoptate, așa că am făcut ședința aici. Cursurile de perfecționare sunt organizate de CJ Mehedinți, printr-o hotărâre adoptată de consilieri. E un curs care privește managementul și implementarea proiectelor pe fonduri europene. Banii au fost achitați de CJ Mehedinți pentru că avem obligația legală să-i perfecționăm pe consilieri. Și, în plus, suntem în perioada în care toate instituțiile trebuie să acorde atenție maximă absorbției fondurilor europene, așa că, cu toții, am considerat necesar și util să organizăm un astfel de curs. Da, le facem anual. E o sumă mult, mult mai mică decât s-a vehiculat la posturile naționale. Sub 100.000 de lei, pentru 26 de persoane. (Nota redactiei: in jur de 100 de mii de euro pentru toti cei 92 de funcționari și 26 de consilieri) Vreo 90 și ceva de mii de lei. Și nu e hotel de 5 stele, așa cum s-a vehiculat la posturile naționale”, a declarat Aladin Georgescu, pentru G4media.ro –  Info-sud-est.ro.

Tot pe aceeasi tema, reporterii G4media.ro au vorbit cu unul dintre colegii lui Aladin Georgescu, pentru a vedea dacă a devenit o modă ca ședințele de consiliu județean să fie ținute în destinații de vacanță, în funcție de sezon. Dumitru Buzatu (PSD), președintele CJ Vaslui, a râs și a spus că el nu are de gând să facă vreo ședință de consiliu în altă parte decât la sediul instituției, pentru că are nevoie de multe hârtii la ședință și nu se poate plimba cu toate documentele după el: ,,Asta e o glumă, haideți. Cum să fac ședință de consiliu la mare?! Păi, ședințele necesită o documentare serioasă, cu multe documente și hârtii, nu putem să facem o ședință de consiliu așa departe. Să mă duc la mare și apoi să stau în telefoane cu cei de la consiliu cu ”dă-mi aia, spune-mi aia”? Nu se poate. Trebuie să ai acces la toate hârtiile și documentele necesare. Poate, să zicem, într-o situație excepțională, să facem o ședință la maximum la 20-30 de kilometri de sediul consiliului județean, când e vreun eveniment festiv sau mai știu eu ce. Dar nu la mare, nu facem noi niciodată”, a declarat Dumitru Buzatu.

NOTA: O ancheta G4media.ro –  Info-sud-est.ro

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus