News Mehedinti

 Palatul Culturii “Teodor Costescu” din SEVERIN a iniţiat o serie de activităţi culturale şi educative dedicate Zilei Europei / IATĂ programul complet al evenimentelor

Palatul Culturii “Teodor Costescu” din SEVERIN a iniţiat o serie de activităţi culturale şi educative dedicate Zilei Europei / IATĂ programul complet al evenimentelor

Data: 8-5-2018

Miercuri, 9 mai, Palatul Culturii din municipiul Drobeta Turnu Severin, va marca Ziua Europei printr-o serie de activităţi.

Începând cu ora 10:00, un grup de copii de la clasa I a Școlii Gimnaziale nr. 6 va participa la un atelier de pictură, ce va avea loc pe terasa Sălii “Ștefan Popa Popas”. În cadrul acestei activități, copiii vor colora statele Europei în viziunea fiecăruia dintre ei.

De la ora 10:30, la Clubul Artelor, elevii secţiei de artă plastică de la Liceul de Artă “I.Şt. Paulian” vor da liber imaginaţiei, marcând astfel prin creaţia lor Ziua Europei, având ca temă “Capitalele Europei”.

De la ora 11:00, în grădina de vară “Geo Saizescu”, se derulează proiectul cultural ”Iubește olăritul de Ziua Europei”, care  are ca scop promovarea tradițiilor și a meșteșugurilor, prin organizarea unor ateliere de lucru, în care copiii vor învăța de la meșterul olar Marcel Tănasie din Șișești, arta olăritului.

La ora 12:00, în foaierul sălii “Virgil Ogăşanu”, va avea loc vernisajul unei expoziţii de fotografie veche de la românii din Valea Timocului, care cuprinde fotografii reprezentative, culese din satele românești din zona Kladovo și Negotin, costume populare purtate de românii din Valea Dunării, unele vechi de un secol, precum și unelte tradiționale folosite de români, unelte care astăzi nu mai există.

La ora 17:00, la sala “Virgil Ogășanu”,  sub denumirea “Uniți în Europa”, va avea loc un spectacol de muzică și poezie, susținut de colaboratori ai Palatului Culturii, copiii premiați la diverse concursuri naționale și locale, precum Ana Maria Buțoi, Nicoleta Iancu, Mellora Ploștinaru, Ariana Moescu, Iulia Nițulescu.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus