News Mehedinti

LUNA ACEASTA SE REDESCHIDE ACTIVITATEA MEDICALĂ LA SPITALUL DIN VÂNJU MARE ȘI STREHAIA

Data: 2-7-2020

Se fac demersuri concrete în vederea redeschiderii activității medicale la Spitalul Orășenesc din Vânju Mare și Strehaia, acest lucru urmând să se petreacă la mijlocul lunii iulie. Totodată, s-a verificat stadiul investițiilor care se derulează la cele două unități medicale.

“La Vânju Mare, alături de conducerea Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, personalul medical și domnul viceprimar, Alexandru Mijaiche, am purtat discuții despre perspectiva de a reporni activitatea medicală în cadrul Centrului multifuncțional care a fost redusă la minimum în perioada stării de urgență și a stării de alertă. Astfel de discuții am purtat în cursul zilei de ieri, la Strehaia, împreună cu personalul medical de acolo și domnul primar, Ioan Giura. Întâlnirile la fața locului au fost necesare pentru stabilirea unor circuite și reguli ce trebuie respectate pentru ca pacienții să poată fi primiți în condiții de siguranță și cu limitarea la minimum a riscurilor răspândirii virusului SARS-CoV-2. Decizia luată este ca în perioada următoare, la mijlocul lunii iulie, să se repornească activitatea în sistem ambulatoriu, în sensul că pacienții cronici se vor putea prezenta la consultații cu programare prealabilă, se va face un triaj epidemiologic riguros, personalul medical va purta echipament de protecție, iar după fiecare pacient se va realiza dezinfecția. Pacienții cu boli cronice au nevoie de asistență medicală, iar aceste consultații nu mai pot fi amânate. Este nevoie de aceste măsuri și pentru a evita aglomerația în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Totodată, la Strehaia au început de curând lucrările în cadrul proiectului “Reabilitare și dotare Spitalul Orășenesc Strehaia, județul Mehedinți”, investiție demarată cu sprijinul Guvernului PSD, ce depășește 14 milioane lei. Contractul de finanțare a fost semnat în luna martie a anului trecut. Se lucrează, de asemenea, cu sprijinul Consiliului Județean, la reabilitarea Policlinicii din Strehaia.

Și la Vânju Mare, lucrările de reabilitare și modernizare a Spitalului Orășenesc sunt în plină desfășurare, iar președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a purtat noi discuții cu proiectantul și constructorul despre stadiul lucrărilor.

“Am convingerea că dacă lucrurile merg așa cum evoluează în această perioadă, la sfârșitul anului viitor vom avea unități medicale moderne atât la Strehaia, cât și la Vânju Mare!”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus