News Mehedinti

 IATĂ lista asociatiilor care înregistrează cele mai multe FACTURI RESTANTE la CĂLDURĂ – Din cauza lor, alţi locatari care sunt la zi cu regia, nu beneficiază de agent termic

IATĂ lista asociatiilor care înregistrează cele mai multe FACTURI RESTANTE la CĂLDURĂ – Din cauza lor, alţi locatari care sunt la zi cu regia, nu beneficiază de agent termic

Data: 13-11-2018

Aşa cum era de aşteptat şi cum s-a anunţat, reprezentanţii SPAET nu furnizează agent termic către asociaţiile care înregistrează datorii la facturile de căldură.

Nu mai puţin de un milion de lei s-a adunat până în momentul de faţă datorie de la un număr de 13 asociaţii de locatari din Severin.

Acesta este şi motivul pentru care alţi locatari care aparţin acestor asociaţii şi care sunt cu facturile la zi, nu au căldură în apartamente.

„Nu ştiu restul dacă au plătit, dar eu sunt la zi. Eu sunt chiriaşă, dar nu mă trece o zi să nu plătesc regia. Şi nu avem căldură şi avem nevoie căci suntem bătrâni şi bolnavi şi avem şi copii, care au nevoie de căldură. De ce să suferim noi pentru cei care sunt restanţieri. Trebuie să facă ceva, nu ştiu ce, să-i debramşeze individual, că nu se poate”, a declarat o locatară de la Asociaţia de proprietari nr 3, din Crihala, citată de jurnalmehedinti.ro.

IATĂ topul datornicilor

La cele 13 asociaţii care nu au primit căldură, gradul de încasare la agentul termic este între 26 şi 69 la sută. În topul datornicilor este Asociația de proprietari nr 3, Crihala, de pe strada Şincai, cu cea mai mare datorie, de 219.000 lei. Urmează asociaţia vecină, nr. 37, de pe strada Crişan, cu o datorie de 141.194 lei, Asociaţia de proprietari nr 10, de pe strada Alion, cu o datorie de peste 122.000 de lei. Mai sunt şi alte asociaţii cu datorii de 93.000 de lei - nr. 119, 83.993 - nr. 106 C, 76.000 de lei - 106 B, unde gradul de încasare este foarte redus.

Deşi au fost purtate negocieri între conducerea SPAET şi preşedinţii şi administratorii acestor asociaţii, până nu vor fi achitate din datorii nu va fi furnizat agent termic, spune directorul adjunct al SPAET. „Sunt restanţe de aproxmativ 200.000 de lei, 120.000 de lei, am purtat discuţii cu reprezentanţii asociaţiilor şi au spus că vor încerca să recupereze aceste sume de la proprietarii de apratamente, să-şi achite datoriile, dar până atunci noi menţinem sistarea furnizării de energie termică”, a declarat, Ilie Alecu, potrivit jurnalmehedinti.ro

Pe de alta parte, Primăria a fost nevoita sa faca un împrumut de 35 de milioane de lei de la Trezoreria Statului, pentru a acorda o subvenţie de 300 de lei populaţiei, pentru că in caz contrar, cetatenii ar fi fost obligaţi să plăteasca 592,12 lei pentru gigacalorie, după ce preţul acesteia s-a majorat cu 130 de lei. În timp ce populaţia va plăti 292,12 lei, agenţii economici şi instituţiile publice vor plăti preţul întreg de 592,12 lei.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus