News Mehedinti

Violența în familie, una din temele prezentate de polițiști în cadrul celei de-a XV-a ediții a evenimentului ”Săptămâna Prevenirii Criminalității”

ViolenÈ›a în familie, una din temele prezentate de poliÈ›iÈ™ti în cadrul celei de-a XV-a ediÈ›ii a evenimentului ”Săptămâna Prevenirii Criminalității”

Data: 6-6-2019

Saptamana aceasta, poliÈ›iÈ™tii Compartimentului de Analiză È™i Prevenire a Criminalității în colaborare cu Compartimentul de Proximitate din cadrul PoliÈ›iei municipiului Drobeta Turnu Severin,  au organizat o sesiune de informare la Palatul Culturii ”Theodor Costescu” din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Scopul activității desfășurate a constat în informarea È™i sensibilizarea opiniei publice despre măsurile de protecÈ›ie la care pot apela victimele violenÈ›ei în familie.

Cu ocazia întâlnirii au fost popularizate serviciile de consiliere È™i sprijin, instituÈ›iile cu atribuÈ›ii în domeniu È™i cele la care pot apela persoanele aflate în astfel de situaÈ›ii, prevederile ordinului de protecÈ›ie, dar È™i alte măsuri È™i coduri de siguranță pentru a semnala un pericol iminent.

Totodată, au fost prelucrate È™i prevederile legislative pentru prevenirea È™i combaterea violenÈ›ei în familie precum È™i unele măsuri pentru asigurarea protecÅ£iei victimelor infracÅ£iunilor.

La eveniment au participat È™i membrii Echipei Intersectoriale Locale (E.I.L.) din cadrul Comisiei pentru prevenirea È™i intervenÈ›ia în situaÈ›ii de violență asupra copilului È™i violență în familie (DirecÈ›ia Generală de Asistență Socială È™i ProtecÈ›ia Copilului È™i Episcopia Severinului È™i Strehaiei).

Pe lângă sfaturile È™i recomandările preventive, poliÈ›iÈ™tii mehedinÈ›eni au prezentat exemple din cazuistica instituÈ›iei, iar elevii de la Palatul Copiilor au pus în scenă o piesă de teatru ce a avut ca temă violenÈ›a în familie.