News Mehedinti

VIDEO: Orşovenii ridica sacii cu lemne la etajul nouă al blocului în care locuiesc, cu scripeţii!! De ani de zile blocurile turn din oras nu au functional LIFTUL!

VIDEO: OrÅŸovenii ridica sacii cu lemne la etajul nouă al blocului în care locuiesc, cu scripeÅ£ii!! De ani de zile blocurile turn din oras nu au functional LIFTUL!

Data: 30-1-2019

Problema căldurii în municipiul OrÅŸova datează de cel puÅ£in două zeci de ani, perioadă în care oamenii au găsit fel de fel de soluÅ£ii pentru a-ÅŸi încălzi locuinÅ£ele. Dacă o parte dintre cetăţeni au optat pentru centrale electrice, majoritatea se încălzesc cu lemne.

Dar atunci când locuieÅŸti la etajul nouă al unui bloc turn fără lift, cum te descurci să urci zilnic sacii cu lemne? Oamenii au pus mână de la mână ÅŸi au cumpărat ÅŸi montat pe balcoane scripeÅ£i electrici sau manuali care îi ajută.

„Ridicăm câte zece saci pe săptămână pentru că nu avem unde să depozităm mai multe lemne. Ne ajutăm de acest scripete. Tot palierul nostru am pus bani, am investit în acest motoraÅŸ ÅŸi am făcut acest scripete ca să ridicăm lemnele să nu ne chinuim cu mâna sau cu spatele pe scări, pentru că nici liftul nu merge. Cel puÅ£in de patru ani de când ne-am mutat eu ÅŸi familia mea în acest bloc a fost mereu aÅŸa. La început am avut un scripete manual, dar era destul de dificil să urci mai multe lemne o dată. De aceea l-am făcut pe cel electric. La fel au făcut ÅŸi vecinii de la etajele superioare, pentru că nu există,,, spune un tânăr din OrÅŸova care locuieÅŸte la etajul ÅŸase al unui bloc turn fără lift.