News Mehedinti

Tehnologia 5G va schimba lumea! Piața gaming-ului online va fi una cu realitatea!

Tehnologia 5G va schimba lumea! Piața gaming-ului online va fi una cu realitatea!

Data: 14-8-2019

Tehnologia 5G s-a lansat și deja a început să creeze controverse. Unii sunt de acord cu ea susținând faptul că reprezintă o evoluție in era tehnologizării societății, alții sunt total împotriva ei deoarece poate distruge fauna și flora, din cauza puterii prea mari.

Să le luăm pe rând. Pentru început, haideți să definim ce este tehnologia 5G. Este a cincea generație de conectivitate a telefonului mobil și am putea descarca sau încărca documente/video-uri etc cu viteze de până la 10-20 de ori mai rapide decât 4G. Promite conexiune mult mai stabilă și acoperire mai mare, ceea ce ar rezolva într-o oarecare măsură conectivitatea în mediul rural și în zonele greu accesibile. Pe scurt, spectrul radio ar fi mult mai eficient folosit cu ajutorul acestei tehnologii.

Avantajele se extind pe o gamă de servicii mult mai mare decât telefonul mobil personal. În primul rând, mașinile autonome - putem vorbi și de avioane autonome - ar încorpora tehnologia 5G în sistemul lor și ar putea comunica între ele sau ar putea descărca hărți și date din trafic în timp real.

Mai mult, toate serviciile ce țin de internet ar putea fi cu mult îmbunătățite folosind rețeaua 5G; și aici putem aduce în discuție aparatura medicală ce ar putea salva mai multe vieți, dronele de salvare, realitatea virtuală folosită atât în scop personal, dar și în scop științific. 

Ar putea avea într-adevăr un impact enorm asupra societății noastre. Ar fi un punct de reper important și pe piața gaming-ului online. Îl poate introduce pe jucător într-o experiență una cu realitatea. Toate tranzacțiile și jocurile s-ar putea descărca în termen de milisecunde. Chiar dacă avem experiența VR (Virtual Reality) oferită de foarte multe website-uri de poker de pe piață, tehnologia 5G ar reprezenta un salt imens în evoluția și trăirea pe care ar putea-o avea un jucător de poker, de exemplu.

Ar ajuta de asemenea la încorporarea mai multor servicii de care nu beneficiem încă sau de care nu știm tocmai din cauza lipsei tehnologiei.

Nimeni nu dispută avantajele pe care le-ar oferi 5G. Haideți să vedem acum de ce sunt anumiți critici atât de vehemenți împotriva ei. În primul și în primul rând, unei tehnologii wireless nouă i se atribuie o frecvență radio mai înaltă pentru ca viteza de transmitere a informației să fie mai mare. Tocmai de aceea, sunt necesare mai multe antene pe distanțe mai scurte. Unii spun că radiațiile ar cauza alte efecte pe termen lung. Radiațiile nu ar fi nicicum dăunătoare pentru corpul uman deoarece sunt mici și sunt comparabile cu semnalele emise de tehnologii precum 3G sau 4G. Altfel, am fi avut cazuri de complicații până acum.

S-a creat o adevărată îngrijorare referitoare la tehnologia 5G din cauza unui articol al unei jurnaliste din Olanda, care susținea că testarea 5G dintr-un parc din Haga ar fi dus la moartea a sute de păsări. Informația s-a viralizat neavând totuși o investigație reală. Testul ar fi fost efectuat în luna aprilie, iar păsările au fost găsite moarte în noiembrie, fiind o perioadă prea mare între cele două evenimente să fi fost conectate. “Chiar dacă a existat o expunere la radiații emise de tehnologia 5G este foarte puțin probabil ca aceasta să provoace moartea păsărilor”, a explicat dr. Eric van Rongen, membru al Consiliului pentru Sănătate al Olandei.

Cine a introdus deja tehnologia 5G? Coreea de Sud a adoptat deja această rețea wireless, la o scară mai largă, în aprilie 2019. În Germania, Deutsche Telekom a lansat deja serviciul 5G, iar în Marea Britanie, Vodafone UK oferă deja utilizatorilor noua rețea 5G. Primul telefon mobil care poate suporta rețeaua 5G este Samsung S10. Apple, rivalul său, a spus că așteaptă până în 2020 să lanseze telefoane compatibile cu acest sistem. Și România se află printre țările care vor să adopte tehnologia 5G, dar în 2020.


Galerie foto

Tehnologia 5G va schimba lumea! Piața gaming-ului online va fi una cu realitatea!
Tehnologia 5G va schimba lumea! Piața gaming-ului online va fi una cu realitatea!


Urmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus