News Mehedinti

Şoferi turmentaţi, un femonem care a luat amploare în MEHEDINŢI!

Åžoferi turmentaÅ£i, un femonem care a luat amploare în MEHEDINÅ¢I!

Data: 29-5-2019

Tot mai mulÅ£i ÅŸoferi sunt depistaÅ£i sub influenÅ£a băuturilor alcoolice în trafic. Azi noapte de exemplu, trei conducători auto s-au ales cu dosar penal pentru această infracÅ£iune.

La volan, fără permis și sub influența alcoolului

În data de 29.05.2019, ora 00:30, poliÈ›iÈ™tii Biroului de Ordine Publică din cadrul PoliÈ›iei municipiului Drobeta Turnu Severin, au depistat în trafic un bărbat de 24 ani, din municipiu, care conducea un autoturism pe strada CriÈ™an fără a poseda permis de conducere. Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentraÈ›ie de 0,49 %0 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul JudeÈ›ean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală.

Depistat de poliÈ›iÈ™ti, în trafic, sub influenÈ›a alcoolului

În data de 29.05.2019 ora 01:10, poliÈ›iÈ™tii Biroului Rutier din cadrul PoliÈ›iei municipiului Drobeta Turnu Severin, au depistat în trafic un bărbat de 50 ani, din municipiu, care conducea un autoturism pe strada Cicero, aflându-se sub influenÈ›a băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentraÈ›ie de 0,94 %0 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul JudeÈ›ean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală.

Cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului

În data de 29.05.2019, orele 02:30, poliÈ›iÈ™tii orÈ™oveni au depistat un bărbat de 34 ani, din oraÈ™ul Băile Herculane, judeÈ›ul CaraÈ™-Severin, în timp ce conducea un  autoturism pe D.N.6/E 70, din municipiul OrÈ™ova, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal OrÈ™ova unde a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice este una dintre cauzele producerii accidentelor de circulație.

Consumând alcool sau alte substanÈ›e psihoactive, te pui în pericol pe tine, pe ceilalÈ›i participanÈ›i la trafic, dar riÈ™ti să fii tras la răspundere contravenÈ›ională, penală È™i  după caz, la plata unor despăgubiri civile.

NU CONSUMAÈšI ALCOOL LA VOLAN

,,Conducătorii vehiculelor...sunt  obligaÈ›i să se supună testării aerului expirat È™i/sau recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de produse sau substanÈ›e stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, la solicitarea poliÈ›istului rutier.” - articolul 38 din O.U.G. 195 din 2002.

,,Persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deÈ›inerii permisului de conducere, testată cu un mijloc tehnic omologat È™i verificat metrologic È™i depistata ca având o concentraÈ›ie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, este obligată să se supună recoltării mostrelor biologice, în vederea stabilirii imbibaÈ›iei de alcool în sânge.” art. 88, alineat 6 din O.U.G. 195 din 2002.

,,Conducătorilor de vehicule pentru care legea prevede obligativitatea deÈ›inerii permisului de conducere, testaÈ›i în trafic cu un mijloc certificat care indică prezenÈ›a în organism a unor substanÈ›e psihoactive, li se recoltează obligatoriu mostre biologice.” - articolul 88, alineat 7 din O.U.G. 195 din 2002.

NU E OPÈšIUNE, CI OBLIGAÈšIE. REFUZUL CONSTITUIE INFRACÈšIUNE:

,,Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deÈ›inerii permisului de conducere… de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenÈ›ei unor substanÈ›e psihoactive, se pedepseÈ™te cu închisoarea de la unu la 5 ani.” - articolul 341 din Codul Penal.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus