News Mehedinti

PoliÅ£iÅŸtii mehedinÅ£eni sunt cu ochii pe cei care încearcă să facă AFACERI CU LEMNE în sezonul rece!

Data: 23-10-2017

DOSAR PENAL PENTRU TÄ‚IERE ILEGALÄ‚ DE MATERIAL LEMNOS

La  data de 21 octombrie a.c., PoliÈ›ia oraÈ™ului Strehaia a fost sesizată prin  SNUAU 112 de către un bărbat de 53 de ani, din comuna Corcova, judeÅ£ul MehedinÅ£i cu privire la faptul că o persoană sustrage material lemnos de pe un teren agricol.

La faÈ›a locului s-au deplasat poliÅ£iÅŸti din cadrul Posturilor de PoliÈ›ie Corcova È™i BroÈ™teni, care au efectuat verificări, stabilind că, un bărbat, de 57 de ani, din aceeaÅŸi localitate, ar fi tăiat  patru arbori, de esenţă salcâm, de pe un teren arabil, ce nu face parte din fondul forestier.

În cauză s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârÅŸirii infracÈ›iunii de distrugere.

TRANSPORT MATERIAL LEMNOS FĂRĂ DOCUMENTE LEGALE DE PROVENIENȚĂ

La data de 22 octombrie a.c., poliÅ£iÅŸti din cadrul SecÈ›iei 1 PoliÈ›ie Rurală Izvoru Bîrzii au identificat în trafic un bărbat de 52 de ani din comuna Șimian, judeÅ£ul MehedinÅ£i, în timp ce conducea, pe DN 67, în localitatea Halânga, un tractor, care tracta o remorcă neînmatriculată, în care se afla cantitatea de 1,52 m.c. material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, poliÅ£iÅŸtii au constat faptul că bărbatul transporta material lemnos fără documente legale de provenienţă ÅŸi pentru care nu avea aviz de însoÈ›ire ori alt document prevăzut de lege.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracÈ›ionale.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârÅŸirii infracÅ£iunii depunere în circulaÅ£ie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută ÅŸi pedepsită  de Codul Penal.

*** La data de 22 octombrie a.c., poliÅ£iÅŸtii Postului de PoliÈ›ie BîcleÈ™ au organizat È™i executat o acÈ›iune pe linie de silvicultură împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Strehaia, ocazie cu care a fost depistat un bărbat de 56 ani din comuna BrezniÈ›a de Motru, judeÈ›ul MehedinÈ›i, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, pe raza localității BîcleÈ™, cantitatea de 4 m.c. material lemnos de esență cer,  fără a deÈ›ine documente de proveniență sau de însoÈ›ire.

În cauză a fost aplicată o sancÈ›iune contravenÈ›ională conform Legii nr. 171/2010, în valoare de 3000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării È™i lăsat în custodia organelor silvice.