News Mehedinti

MÂINE în SEVERIN: ISU Drobeta va efectua o simulare în cazul producerii unui seism major

MÂINE în SEVERIN: ISU Drobeta va efectua o simulare în cazul producerii unui seism major

Data: 28-11-2017

ISU “Drobeta” va organiza şi desfăşura, miercuri 29 noiembrie a.c.,începând cu ora 11.00,  un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren privind intervenţia în cazul producerii unui seism major ce va afecta şi judeţul nostru, în special municipiului Drobeta Turnu Severin.

Scopul exerciţiului este de a antrena structurile de conducere şi răspuns în cazul producerii unui seism  prin punerea în aplicare a planurilor comune de intervenţie, în vederea gestionării situaţiei create.

Conform scenariului exerciţiului, în data de 29.11.2017, ora 09.45, se va produce un cutremur de pământ cu magnitudinea de 7.10 pe scara Richter, cu epicentrul în zona Vrancea, la o adâncime de 150 km, fiind resimţit puternic şi la nivelul judeţului Mehedinţi, în special în municipiul Dr. Tr. Severin. Cutremurul va fi urmat de două replici de 6.40, respectiv 5.90 pe scara Richter provocând pagube materiale semnificative, victime din rândul cetăţenilor aflaţi în locuinţe/clădiri, dar şi avarii la reţelele de electricitate, de telecomunicaţii şi de alimentare cu apă.

Echipele specializate ale ISU Mehedinţi vor fi antrenate pentru intervenţia sub dărâmături, pentru deblocarea şi salvarea persoanelor, pe platforma S.C. Cildro S.A..

Pentru gestionarea situaţiilor create, va fi activat, la ordinul prefectului judeţului Mehedinti, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, la sediul nr. 2 al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, situat pe strada I.C. Brătianu, nr.2. Membrii acestuia vor propune soluţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru limitarea şi înlăturarea efectelor dezastrului, salvarea oamenilor, animalelor şi bunurilor materiale, acordarea primului-ajutor medical, evacuarea şi transportul victimelor, dar şi pentru asigurarea cazării persoanelor sinistrate.            

La nivelul municipiului Dr. Tr. Severin, conform sectorizării realizate în funcţie de priorităţile operative, vor fi organizate 11 puncte de adunare, primire - repartiţie a persoanelor evacuate/sinistrate şi acordare a primului ajutor medical, astfel:

Pentru antrenarea forţelor de intervenţie, va fi simulat un astfel de Punct, în cartierul CET Nord, în vecinătatea Şcolii Gimnaziale “Petre Sergescu”.

Pentru restabilirea stării de normalitate şi înlăturarea efectelor produse de seismul major, alături de pompieri, vor acţiona, în sistem integrat, efective şi reprezentanţi din cadrul: Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, S.D.N. Dr. Tr. Severin, Inspectoratului de Stat în Construcţii Mehedinţi, Primăriei Drobeta Turnu Severin, Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Filialei Crucea Roşie Mehedinţi, Oficiului de Telecomunicaţii Speciale Mehedinţi, Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale Mehedinţi, Agenţiei de Protecţie a Mediului/Comisariatului Gărzii de Mediu Mehedinţi, S.C. Distribuţie Oltenia S.A, TELKOM România – Oficiul comunicaţii Dr. Tr. Severin, S.C. Secom S.A., S.C. Mehedinţi Gaz S.A., S.T.P.F. Mehedinţi, Consiliul Judeţean Mehedinţi, Centrul Militar Judeţean Mehedinţi - structuri responsabile cu gestionarea unui astfel de eveniment, dar şi radioamatori.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus