News Mehedinti

ISU Mehedinti face un apel catre toti mehedinţenii: ,,Opriți arderile de vegetație!,,

ISU Mehedinti face un apel catre toti mehedinţenii: ,,Opriți arderile de vegetație!,,

Data: 11-3-2019

Pe fondul temperaturilor ridicate şi al avertizării de cod galben de vânt, din acest weekend, în judeţul Mehedinţi s-au înregistrat 33 de incendii de vegetație uscată, care au afectat 175 hectare de teren.

Peste 200 de pompieri cu autospeciale şi mijloace tehnice au fost angrenaţi în misiuni de stingere a arderilor necontrolate.

În unele zone, acolo unde incendiile s-au manifestat pe suprafeţe mari şi în zone greu accesibile, personalul aflat în turele libere a fost chemat să suplimenteze echipajele operative angrenate în misiuni. Două dintre incendiile izbucnite la vegetaţie uscată au produs pagube materiale însemnate, flăcările scăpate de sub control cuprinzând anexe gospodăreşti, plantaţii de pomi fructiferi şi viţă-de-vie, plante furajere, dar şi un adăpost de animale, în localităţile Ghelmegioaia şi Tâmna.

Având în vedere faptul că, până astăzi la ora 16.00, Nordul judeţului Mehedinţi se află sub incidenţa codului galben de vânt puternic, ce favorizează propagarea rapidă a flăcărilor, pompierii mehedinţeni fac apel către cetățeni să nu  desfăşoare acțiuni de igienizare a terenurilor și să respecte recomandările transmise de autorități.

Reamintim cetățenilor că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagarii focului la vecinătăți, se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2500 de lei.


Galerie foto

ISU Mehedinti face un apel catre toti mehedinţenii: ,,Opriți arderile de vegetație!,,


Urmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus